BUDUĆNOST JE SVIJETLA

Nevjerojatan podvig Hrvatske 17-godišnje tenisačice, ovako nešto se jako rijetko viđa

Rijeka: Susret Hrvatske i Njemačke u Billie Jean King Cupu, Petra Marčinko - Anna Lena Friedsam
Nel Pavletic/PIXSELL
23.09.2023.
u 16:32

Obje naše tenisačice od ponedjeljka će imati najbolje plasmane karijere. Marčinko će biti najmanje 160., a Ćirić-Bagarić 271. Ako osvoje naslove, dodatno će napredovati u poretku

Mlade hrvatske tenisačice Petra Marčinko (17) i Lucija Ćirić-Bagarić (19) plasirale su se u finala ITF turnira i ujedno izborile nove najbolje plasmane na WTA ljestvici.

Marčinko se plasirala u finale ITF turnira vrijednog 60.000 dolara u portugalskom mjestu Caldas da Rainha. U polufinalu je svladala Alinu Kornejevu 7-6 (6), 7-6 (5) nakon što je u “tie breaku” prvog seta nevjerojatno nadoknadila zaostatak 6-1 te došla do 8-6. Takvo nešto se u svijetu tenisa iznimno rijetko viđa. Bio je to meč pun preokreta i šokova za dvije tenisačice koje su bile u samom vrhu u juniorskoj konkurenciji i predviđa im se velika budućnost.

VIDEO Nadalu bi mogao biti zabranjen nastup na Olimpijskim igrama

Marčinko, trenutačno 176. igračica svijeta i sedma nositeljica turnira, u finalu će igrati protiv Francuskinje Leolije Jeanjean.

Ćirić Bagarić (19) plasirala se u finale 25.000 dolara vrijednog ITF turnira u rumunjskom gradu Slobozia. Nakon gotovo tri i pol sata igre nadigrala je u polufinalu Njemicu Ellu Seidel (WTA-266.) 5-7, 7-6 (5), 6-3. 

Za Ćirić Bagarić je to četvrto finale 25.000 dolara vrijednih ITF turnira. Nakon što je ovog ljeta uhvatila zamah, mlada Dubrovkinja uspela se na WTA ljestvici više od 200 pozicija u dva mjeseca.

U sutrašnjem finalu ITF turnira u rumunjskom gradu Slobozia Lucija će igrati protiv bolje iz dvoboja između Valentine Grammatikopoulou i Ekaterine Makarove.

Obje naše tenisačice od ponedjeljka će imati najbolje plasmane karijere. Marčinko će biti najmanje 160., a Ćirić-Bagarić 271. Ako osvoje naslove, dodatno će napredovati u poretku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije