NIŠTA OD ELFA

Nijemci službeno potvrdili ono što se govorilo, jako loše vijesti za Bornu Sosu

firo: 20.01.2021, football, 1st Bundesliga, 2020/2021 Arminia Bielefeld - VfB Stuttgart
firo Sportphoto/DPA/PIXSELL
11.05.2021.
u 12:28

- DFB je pažljivo i ozbiljno ispitao mogućnost da Sosa igra za Njemačku. Nažalost, rezultat nije pozitivan.

I iz tabora njemačke nogometne reprezentacije potvrdili su da nekadašnji hrvatski U-21 reprezentativac Borna Sosa ne može nastupati za njihovu nacionalnu vrstu.

- DFB je pažljivo i ozbiljno ispitao mogućnost da Sosa igra za Njemačku. Nažalost, rezultat nije pozitivan. Nakon razgovora s Fifom, odlučili smo da se nećemo prijaviti za zamjenu reprezentacija jer bismo imali malo izgleda za uspjeh zbog statuta koji su promijenili prije samo nekoliko mjeseci - rekao je direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff i dodao:

- Borna Sosa zanimljiv je igrač s velikim potencijalom. Mogli smo ga zamisliti u našoj reprezentaciji nakon završetka postupka naturalizacije. Siguran sam da će krenuti svojim putem, želimo mu sve najbolje i puno uspjeha.

Fifina pravila o mijenjanju reprezentacije kažu da igrač može promijeniti momčad ako, između ostaloga, "u vrijeme kad je bio uveden u svoju posljednju utakmicu službenog natjecanja bilo koje vrste nogometa za svoj sadašnji savez nije navršio 21 godinu".

Problem za Sosu jest to što je on imao 22 godine kad je posljednji put igrao za Hrvatsku. Bio je to nastup za hrvatsku U-21 reprezentaciju koja je protiv Škotske u Edinburghu igrala kvalifikacije za Euro. 

>> Pogledajte video o Dinamovim naslovima


 
Ključne riječi

Komentara 15

Avatar 🇭🇷Agramer-Hrvatska🇭🇷
🇭🇷Agramer-Hrvatska🇭🇷
13:12 11.05.2021.

Hahahahahahahahahaha Kak je brzo slike obrisal!Srami se!

HA
Hadroncolider
13:33 11.05.2021.

Htio je umjesto Volkswagena Mercedes ali sada će dobiti tek magarca - karma je opaka stvar!

Avatar Baja Kalifornija
Baja Kalifornija
13:30 11.05.2021.

Usosio se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije