DINAMO

Nikad kumu ne bih dao otkaz

14.06.2003.
u 00:00

BLAŽEVIĆEV NASLJEDNIK JE NIKOLA JURČEVIĆ, A MAMIĆ OPOVRGAVA ĆIRU

ZAGREB - Petak 13. u Maksimiru! Ćiro Blažević više nije Dinamov trener, razišao se sa Zdravkom Mamićem, taj dvojac svoje suprotstavljene vizije nije mogao pomiriti. Kad je sve u Maksimiru izgledalo mirno, kad je klub stao na vlastitie noge i počeo živjeti mladenačkim životom, došlo je do raskola. Svi su pretpostavljali da ljubav neće vječno trajati, da će različiti interesi kad-tad izaći na vidjelo, ali da će dogoditi upravo sad - teško je bilo očekivati. No, Dinamo je ostao vrlo dosljedan sebi, svake godine neka bomba, svake godine (barem) jedan novi trener. U iduću sezonu krenut će tako Nikola Jurčević, želimo mu od srca da je i završi na toj poziciji...

Na dopredsjednikovu licu titrao je smiješak. Kao da ga je pokušao zatomiti, ali nije uspio. Zdravko Mamić došao je pred novinare i predstavio novog Dinamova trenera.

- Nikola Jurčević, dijete i navijač našega kluba, vodit će Dinamo sljedeće sezone, on je najbolji izbor. Iako su kandidati bili Zlatko Kranjčar i Nenad Gračan, na kraju dvojbi uopće nije bilo. Jer, Jura je mlad trener, bez ikakvih hipoteka iz prošlosti, prihvatljiv i upravi, i igračima, i navijačima - gotovo u dahu rekao je Mamić.

Naravno, zanimljiviji je trenutačno tajnovit i iznenadan odlazak Miroslava Blaževića. Ćiro je otvorio dušu, prvi put u životu priznao je da je otjeran iz nekog kluba, da ga je otjerao upravo Mamić. No, Maminjo je ponudio drukčiju priču.

- Ne znam zašto je gospodin Blažević tako nastupio, očito želi ispasti žrtva. Ali, zar bismo mi otjerali trenera koji nam je donio naslov prvaka, s kojim smo dogovorili suradnju na dvije godine i još mu sve platili unaprijed. Ne, nikad gospodinu Blaževiću ne bih dao otkaz, čak i da ispadnemo iz Prve lige. A onda je zamolio.

- Nemojte me, molim vas, više pitati o tomu, to je iza nas, okrenimo se budućnosti.

Hm, nije to moglo proći samo tako, ipak je riječ o "treneru svih trenera" i on ga je donedavno takvim smatrao.

- Dobro, reći ću vam kako je stvar išla. Prošle subote sve smo dogovorili, a u nedjelju je došao i ponudio ostavku. Pokušali smo ga nagovoriti na ostanak, ali o tome nije htio čuti. No, složili smo se da se gospodski rastanemo, da se zajednički od svih oprostimo sljedeći ponedjeljak. Moram dodati da su članovi Izvršnog odbora njegovu ostavku prihvatili jednoglasno. I koliko smo ozbiljno mislili s Blaževićem dokazuje i činjenica da smo unatoč tome što nikakve nagrade za naslov nisu bile dogovorene, pripremili još 50 tisuća eura dodatne premije. Zato doista ne znam što je gospodinu Blaževiću trebao takav istup, mi se na tu razinu nećemo spuštati. Naš privatni odnos nikad neće biti poremećen, osim ako on ne misli drukčije.Mislio je Mamić na gospodina Blaževića. Prvi ga je put tako oslovio, za njega je Blažević dosad bio Ćiro. Možda je ta službenost slučajna, možda, pak, dokazuje da doista mnogo toga nije bilo kako treba.

TOMO NIČOTA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije