Mlade nade dolaze

Niko, vrijeme je da Srna, Ćorluka i Strinić presele na klupu!

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
13.11.2014.
u 21:53

Lijevi bek naša je bolna pozicija, već dugo na njemu nemamo adekvatno rješenje. Probalo se s Pranjićem, Strinićem, Milićem i mnogim drugim igračima, ali nitko nije oduševio

Pričuvni sastav hrvatske nogometne reprezentacije jučer je imao vrlo težak zadatak, debitanti i oni manje iskusni reprezentativci morali su se suprotstaviti viceprvacima svijeta, predvođenim Lionelom Messijem. Mnogi su očekivali da ćemo doživjeti debakl, ali dogodilo se upravo suprotno. Doduše, izgubili smo 1:2, ali dojam koji smo ostavili i više je nego dobar. Dive nam se i talijanski i argentinski mediji, a Niko Kovač na najvećem je dobitku nakon tog susreta.

Kapetan posustaje?

Novi igrači pokazali su mu da imamo budućnost i alternativu te da i oni mogu uskočiti u prvi sastav. Iako su se neki igrači jučer prvi put sastali, na terenu se to nije vidjelo. Igrali smo brzo, okomito u kontrama i moderno te 49 minuta u šahu držali veliku Argentinu.

Neki igrači jučerašnjom su predstavom najavili da će jednog dana biti nositelji reprezentacije, a čitatelji Večernjeg lista, ako je suditi prema velikoj anketi nakon jučerašnje utakmice, Niki Kovaču poručili su da bi mogao već sada neke "seniore" preseliti na klupu. U anketi smo pitali čitatelje koga bi stavili na određene pozicije u utakmici protiv Italije, a dobili smo zanimljive rezultate.

Na golu čitatelji nisu za promjene, Subašić je dobio više od 71 posto glasova, dok je Kalinić dobio nešto manje od 29 posto. Iako se vratar Hajduka jučer istaknuo s nekoliko dobrih intervencija, Subašić pokazuje dobru formu u Monaku i trenutačno je naš najbolji vratar. No, zanimljiv je bio duel za desnog beka, a Vrsaljko je dobio više glasova nego Srna. Za igrača Sassuola glasalo je više od 66 posto čitatelja, što bi značilo da većina smatra kako je vrijeme da naš kapetan preseli na klupu. Gotovo identična situacija bila je u glasanju za stopersku poziciju gdje je Jedvaj bolje prošao od Ćorluke. Tin igra vrlo dobro za Bayer, a i sinoć je bio na visini zadatka. Ne čudi da ga svi toliko cijene jer on će sigurno biti stup obrane kroz nekoliko godina.

Foto: PA/Pixsell

Lovren je u anketi uvjerljivo pobijedio Leškovića, ali pitanje je kakvi bi rezultati bili da je on bio u paru s Jedvajem. Jer, stoper Liverpoola nije u zavidnoj formi ove sezone.

Lijevi bek naša je bolna pozicija, već dugo na njemu nemamo adekvatno rješenje. Probalo se s Pranjićem, Strinićem, Milićem i mnogim drugim igračima, ali nitko nije oduševio. Tonći Kukoč iz Bugarske poručuje da je on najbolje rješenje, ali Kovač ga još uvijek nije iskušao. No, jučer je priliku dobio Leovac i odigrao dobro pa je i u našoj anketi uvjerljivo pobijedio Strinića (81 posto).

Kovačić potvrdio klasu

I za kraj smo ostavili Matea Kovačića koji je jučer ponovno potvrdio klasu, pokazao da se radi o velikom potencijalu. On se na neki način također može smatrati standardnim članom udarne postave, iako ga u nekim utakmicama Kovač zamijeni s Brozovićem. Naši čitatelji s tim se ne bi složili jer Mateo je najuvjerljivije pobijedio u našim duelima, dobio je više od 90 posto glasova.

U svakom slučaju, Kovač ima slatke brige. Naravno da u cijeloj priči u obzir treba uzeti i to da stariji igrači donose iskustvo i da ih se ne treba odmah zamijeniti, ali Kovač bi u budućnosti u obzir trebao uzeti i neke igrače koji su dosad bili u drugom planu. Ionako je predsjednik HNS-a Davor Šuker nakon SP-a od njega tražio pomlađivanje izabrane vrste...

>>Evo tko je oduševio, a koji su igrači zalutali na utakmicu s Argentinom

>>Sharbini: Ovo je moj gol karijere! Jedvaj: Pokazali smo muškost

>>Sudac oštetio Hrvatsku, je li trebao poništiti gol Argentine?

Komentara 53

Avatar Thompson_Janez
Thompson_Janez
21:59 13.11.2014.

Dragi EUjanez...ako nisi primjetio tu se radi o nogometu!Nije to za tebe ....drži se jodlanja to ti bolje ide!

PN
premda_nije
22:09 13.11.2014.

Nikad ne ću shvatiti zašto si novinari imaju potrebe uzimati za pravo govoriti izbornicima što ovi trebaju napraviti i tko treba igrati. Izvan je svake pameti ta novinarska pretencioznost i bahatost! Intreresantno je kako im ne pada napamet sugerirati doktorima tko bi i kako trebao i na koji način liječiti ili operirati pacjente, ne govore inžinjerima kakve bi recimo mostove trebali projektirati ili automobile konstruirati, međutim pametovati trenerima jedna im je od omiljenih navika. tek mi pada napamet da to još vole raditi svećenicima i objašnjavati im kakvi bi trebali biti! Svatko tko se iole razumije u sport (a valjda nije sportski novinar) zna da u reprezentaciji ne trebaju igrati niti mladi, niti stari već isključivo najbolji i po mogućnosti najiskusniji. Tada je to najčešće dobitna formula za uspjeh u sportu!

Avatar Ivkagoric
Ivkagoric
22:11 13.11.2014.

Ne razumijem da nitko nije primjetio da Čorluka u zadnjih par mjeseci igra odlično... uključujući i Brazil... Vidno je smršavio i po meni igra odlično u obrani. Srnu samo treba pustiti više prema naprijed tada dolazi do izražaja.. Pune suu novine hvale za malog Kovačića, ali on nije u stanju dobro odigrati par utakmica u kontinuitetu. Dobar dojam u Londonu je bio zahvaljujući motivu naših mladih, ali i mlakoj igri Argentine. Treba polako balansirati stare i mlade bez naglih i brojnih promjena... Naši "veterani" imaju još materijala za pokazati... Nemojte ih otpisivati olako..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije