LUKA SUČIĆ

Nova zvijezda vatrenih: 'Imao sam ponudu Intera, a željeli su me i Englezi'

Euro 2024 - Croatia v Albania
LISI NIESNER/REUTERS
23.08.2024.
u 20:00

"Impresioniran sam klubom. Suigrači su me jako dobro primili, a trener i stručni stožer su vrhunski. Grad je nevjerojatan. Moja obitelj i ja uživamo ovdje", kazao je Sučić o svojem novom klubu.

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Sučić ovog ljeta prešao je u liga peticu, iz Red Bull Salzburga u Real Sociedad. Uskoro 22-godišnjak bi odlaskom Marcela Brozovića uskoro mogao postati i prvotimac u reprezentaciji, a konkurenciju bi mu trebali praviti Kristijan Jakić i Martin Baturina.

U prvoj utakmici nove sezone je za Sociedad protiv Vallecana odigrao svega sedam minuta, a niz takvih minutaža bi mu mogao samo naštetiti. Ipak, za Mundo Deportivo dao je izjavu u kojoj je rekao da je zadovoljan klubom u koji je došao. "Impresioniran sam klubom. Suigrači su me jako dobro primili, a trener i stručni stožer su vrhunski. Grad je nevjerojatan. Moja obitelj i ja uživamo ovdje. Real Sociedad sam upoznao igrajući protiv kluba u Ligi prvaka. Dojmili su me navijači na Anoeti. Kada sam čuo da me žele, nisam dvojio niti sekunde", kazao je.

Otkrio je potom da je mogao birati gdje će prijeti. "Imao sam ponude Intera i nekoliko klubova iz Engleske i Njemačke. No, Real Sociedad odgovara mojem stilu igre, a ja sam htio igrati u La Ligi. Sada moram što prije naučiti španjolski jezik. To će mi biti četvrti koji pričam, nakon hrvatskog, njemačkog i engleskog."

Unatoč porazu na startu sezone, očekuje da će Sociedad parirati najboljim španjolskim klubovima te je optimističan uoči Espanyola. Naravno, nije zaboravio i na reprezentaciju i svoj idola Luku Modrića: "Kao klinac pratio sam njega, Rakitića, Kovačića i Mandžukića koji su tada igrali u La Ligi. To što sam im postao suigrač u reprezentaciji za mene je nevjerojatno".

VEZANI ČLANCI:

FOTO Ne, ovi ljudi nisu došli natočiti gorivo: Nepregledni redovi ispred benzinske u Osijeku, razlog je vrlo neobičan

Euro 2024 - Croatia v Albania
1/15
Ključne riječi

Komentara 1

KR
Krolo
14:21 24.08.2024.

Dobra odluka da izbjegne talijansku i englesku ligu, prezelen je i samo bi sjediona klupi i propao ko tvrdoglavi Brekalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije