JASNO I GLASNO

Novak Đoković nije prešutio sramotu koja se dogodila: 'To treba zabraniti'

Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
21.11.2019.
u 11:22

– Čuo sam što se dogodilo i to mi se ne sviđa. Takve stvari ne bi trebale biti dopuštene, da budem iskren. Kanada je u tom trenutku već prošla i možda je željela odmoriti igrače za četvrtfinale – rekao je Đoković

Neobična situacija dogodila se na završnom turniru novog formata Davis Cupa u Madridu. Naime, reprezentacija Kanade osigurala je prvo mjesto u skupini, a onda meč u parovima jednostavno predala SAD-u. Ta je odluka izazvala negodovanje u svijetu tenisa, a među prvima javio se drugi tenisač svijeta Novak Đoković.

– Čuo sam što se dogodilo i to mi se ne sviđa. Takve stvari ne bi trebale biti dopuštene, da budem iskren. Kanada je u tom trenutku već prošla i možda je željela odmoriti igrače za četvrtfinale – rekao je Đoković i dodao:

– Meni to ne djeluje pošteno jer se onda piše da je druga momčad slavila sa 6:0 i 6:0. Mislim da sve reprezentacije moraju izići na teren i igrati.

Sa Srbinom se slaže i Andy Murray.

– Mislim da to nije dobro. Za Kanadu je taj dvoboj bio nebitan jer je već prošla dalje, ali je rezultat imao utjecaj na ostale reprezentacije koje su se borile za drugo mjesto.

Kanada je tako uz kritike tenisača prošla u četvrtfinale gdje će igrati protiv Australije.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Syssko
Syssko
11:55 21.11.2019.

Jednostavno za riješit, bod minusa u natjecanju sljedeće godine u startu ali još bolje suspenzija sljedeće godine u tom natjecanju!

JJ
Jokoovo Jokoono
17:57 21.11.2019.

Pravila Tenisa su dozvolila da se ova sportska sramota desi. Treba naci nacina da pobjeda ili poraz u parovima ili induvidualno imaju vaznost u Devis kupu za svakog igraca. To se moze postici na vise nacina. Jadan od nacina jed nacina je da pobjeda donosi 100 ATP bodova svakom igracu u parovima i tako isto i za pobjedu induvidualno. To bi utjecalo na ATP rang svakog igraca pojedinacno i na rang u parovima. U Tenisu je velika lova a tamo gdje je velika lova pravila nisu cesto jasna a u nekim slucajevima nemaju vaznost . Tako je cesto u politici i ekonomoji ali eto toga ima i u sportu.

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
12:17 21.11.2019.

A ništa, uvesti pravilo da se mogu naknadno zvati igrači koji bi odigrali "nebitan" meč. Jer u biti ne postoji nebitan meč, mladima uvijek treba dati šansu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije