OSVOJIO ZLATO

Novak Đoković: Ovo što sam ja napravio za braću Sinković je šetnja u parku

Novak Djokovic s'incline face à Casper Ruud lors de sa demi finale au Rolex Monte-Carlo Masters à Roquebrune-Cap-Martin
Foto: Norbert Scanella / Panoramic / B
1/6
06.08.2024.
u 23:03

- Ovoga sam puta uspio, emocije su nezamjenjive, neopisive, nešto što su legendarna braća Sinković doživjeli više puta, oni su tu došli "kao u šetnju u parku", osvojili još jedno zlato. Njima je isto drago, a meni je drago zbog njih.

Novak Đoković osvojio je tenisko olimpijsko zlato. U velikom finalu dobio je španjolskog asa Carlosa Alcaraza s dvaput po 7:6 i tako se nakon 24 Grand Slam titule okitio i onom jedinom koja mu je nedostajala u velikoj karijeri. Za mnoge, Đoković je od danas najveći tenisač svih vremena.

- Moguće je da je bio jedan od najboljih mečeva defnitivno, vjerojatno najduža dva seta koja sam odigrao u životu protiv Alcaraza koji je bio apsolutni favorit s obzirom na dominantne pobjede protiv mene na Roland Garrosu i Wimbledonu. Prije turnira sam rekao da se bolje osjećam, rekao sam da mislim da imam veće šanse za pobjedu. Pete olimpijske igre, većinu sam ulazio kao glavni favorit. Ovoga sam puta uspio, emocije su nezamjenjive, neopisive, nešto što su legendarna braća Sinković doživjeli više puta, oni su tu došli "kao u šetnju u parku", osvojili još jedno zlato. Njima je isto drago, a meni je drago zbog njih. Fantastično je kada se na najvećoj sportskoj smotri dokažu male nacije kao što su Srbija, Hrvatska i druge zemlje iz regije. Mislim da živimo san - rekao je Đoković u razgovoru za HRT.

Nakon zlata su ga svladala emocije.

- Neusporedivo je ovo u odnosu na Grand slamove. Neusporedivo jer se na Olimpijskim igrama igra za svoju zemlju i svi to prate. Drugačiji je osjećaj, više je pritiska i očekivanja, više tenzija na terenu. Naravno, više motivacije i želje i volje. Kada se izgubi, onda se doživi emotivni krah. Jučer sam doživio najljepše emocije i osjećaje.

Prokomentirao je i Donnu Vekić koja je osvojila srebro.

- Žao mi je što je izgubila u finalu, ali s druge strane, ogroman uspjeh. Ona je izvanredna osoba, mislim da može još puno toga napraviti u tenisu. Mislim da je ovo samo dokaz koliko ona može - zaključio je Đoković.

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Novak Djokovic s'incline face à Casper Ruud lors de sa demi finale au Rolex Monte-Carlo Masters à Roquebrune-Cap-Martin
1/21
 

Komentara 21

Avatar bimbopus
bimbopus
05:49 07.08.2024.

Bez imalo mržnje i zavisti .

PR
pritiskovic
08:05 07.08.2024.

Čestitke na zlatu! Ne treba ga riječima potamniti!

ZA
Zapata
08:42 07.08.2024.

Nole nije samo vrhunski sportaš, nego i visoko moralan i dostojanstven čovjek koji se ne okreće kako vjetar puše. Ima svoje ja. Respekt

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije