POJAVIO SE PROBLEM

Novi udarac: Filipu Hrgoviću prvo propala borba s Usykom, a sada je opet doznao loše vijesti

Zagreb: Filip Hrgović najavio meč karijere
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
14.02.2023.
u 12:52

Izgleda da je našem Filipu propao i meč protiv Ruiza, njihovi promotori i menadžeri nisu se uspjeli dogovoriti oko honorara

Prije nekoliko tjedana IBF je naredio da se najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović bori protiv Andyja Ruiza Jr.-a za privremeni pojas prvaka teške kategorije. No pregovori su za zapeli. Kako piše portal BoxingScene, a prenosi Croring, njihovi promotori i menadžeri nisu se uspjeli dogovoriti oko honorara.

"IBF je 11. siječnja 2023. naredio da Filip Hrgović i Andy Ruiz počnu pregovore za borbu za privremenog prvaka teške kategorije", napisao je u dopisu IBF-ov predsjednik Daryl People i dodao: "Do 13. veljače nije postignut dogovor, a Nisse Sauerland, koji zastupa Filipa Hrgovića, tražio je instantnu dražbu honorara."

Zainteresirani trebaju dostaviti svoje ponude 15 minuta nakon saslušanja koje će se održati 28. veljače u 18 sati, a kotizacija je pet tisuća dolara.

Pobjednik dražbe također mora uplatiti deset posto depozita od ukupnog iznosa te još deset posto u pet dana.

No i tu se javlja problem. Naime, u IBF 16. B klauzuli koja se tiče natjecatelja za privremeni pojas piše "ako se borba za privremenog prvaka ne može dogovoriti, nikakva dražba honorara ne može se održati".

Natjecatelji se moraju dogovoriti oko uvjeta borbe. Pobjednik borbe za privremeni pojas postaje obavezni izazivač trenutačnom prvaku.

Izgleda kako je našem Filipu propao i meč protiv Ruiza. Lani je IBF naredio meč Hrgović – Usyk, a kasnije su tu naredbu povukli kako bi Ukrajinac mogao dogovoriti meč za apsolutnog prvaka teške kategorije protiv Tysona Furyja.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar DAVOR
DAVOR
14:34 14.02.2023.

Mijenjaj menađera POD HITNO . . .

DU
Deleted user
17:42 14.02.2023.

Ovaj dok škuži da treba mjenjati menađera bit će u 50tima

ZO
zoranos
13:32 14.02.2023.

Sve ovo se događa zbog nesposobnosti Sauerland tima! Dakle oni idu u nešto što IBF ne podržava, a oni bi htjeli jer tako zarade više - i Hrga opet izvisio! Ne mogu vjerojavati da su tolike godine zajedno! Hrga je promjenio već 2, 3 trenera a ove nesposobnjakoviće konstantno drži i upropaštava si karijeru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije