KVALIFIKACIJE

Novo okupljanje košarkašica, ali su problemi ostali stari

Košarkašice
Foto: Youtube/Screenshot
18.02.2016.
u 08:15

'O Francuskoj ne trebamo previše govoriti. Čeka nas teška utakmica, ali uvjeren sam da ćemo dati svoj maksimum i da ćemo nakon te utakmice biti puno pametniji.'

Košarkašice Hrvatske nisu baš najbolje startale u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Izabranice Braslava Turića neočekivano su izgubile u gostima kod Nizozemske, pobijedivši nakon toga Estoniju, također u gostima.

Sada slijede dvije domaće utakmice. Prva s Francuskom, doprvakinjama Europe, koja se u subotu 20. veljače igra u Slavonskom Brodu.

– Novo okupljanje, ali stalno nas prate isti problemi… Očekivali smo da će doći Mirna Mazić, ali ona se zahvalila, zatim se ozlijedila Nina Premasunac, Iva Ciglar također ima nekakvih problema. Jednostavno, mi nikako da se skupimo i da budemo baš pravi tim kakav bismo mogli biti, odnosno kakav svi priželjkujemo da jesmo – rekao je izbornik Turić.

Zbog upale Ahilove tetive neće biti ni Luce Ivanković.

– O Francuskoj ne trebamo previše govoriti. Čeka nas teška utakmica, ali uvjeren sam da ćemo dati svoj maksimum i da ćemo nakon te utakmice biti puno pametniji. S Nizozemskom imamo uzvratnu utakmicu. Definitivno smo zakazali u toj prvoj utakmici u Nizozemskoj, izgubili smo s devet koševa razlike. Ovdje bismo trebali ići ne samo na pobjedu nego i pokušati nadoknaditi tu razliku, ako ne budemo prvi, da budemo najbolji drugi – zaključio je Turić.

Jelena Ivezić ima sjajnu sezonu u Italiji.

– Mislim da Francuska nije nepobjediva. To su isto igračice, ljudi, igra se pet na pet i sve je moguće. Jedino što znam: u takvu utakmicu ne ulazi se sa 100 posto, nego sa 150 posto. Zaista želim da sve cure izađu i doslovno se bace na teren – rekla je Jelena Ivezić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije