HRVATSKI KUP

Nula iz Maksimira napunit će Poljud u uzvratnom dvoboju

Stanko Poklepović
Marko Lukunić/Pixsell
25.03.2010.
u 15:19

Stanko Poklepović uživa u maksimirskom remiju, koji će napuniti Poljud u uzvratu. Nema dvojbi, 7. travnja igrat će se najveća ovosezonska utakmica.

Hajduk je “našpanan” sa 0:0, pun je samopouzdanja, jer Dinamo polako, ali sigurno dobiva kompleks bijelih (u posljednjih osam utakmica modri su samo jednom slavili). Trener bijelih djeluje samozadovoljno, ali je ipak ispustio kritičke tonove.

Obostrana nula


– Bila je to nula na kraju, obostrana nula. Dvije nule, a znate što je to, zahod. Htio sam pobijediti, ali... Nije ni minus jedan, ni plus jedan... To je za mene razočaravajuće, a utakmice između Dinama i Hajduka trebale bi biti predstave na nacionalnoj razini. Od toga je napravljen antagonizam, a to mora biti predstava, pa i kad je siromašna u izvedbi – kazao je Poklepović.

Složio se da je Hajduk u Maksimiru bio obrambeno orijentiran, pričao je o svojoj formaciji lijevka, ali nije našao odgovor zašto je nedostajalo napadačke igre njegove momčadi. Možda se nije prisjetio da je u momčadi imao sedam obrambenih igrača.

– Igrali smo destruktivno, slažem se s Jurčićevom konstatacijom, jer smo tako djelovali i nema šanse da tako bude u uzvratu. Konstruktivne situacije koje smo imali zapinjale su na prvom koraku, a to mi nije bila namjera. Mnogo je onih koji ne odobravaju moje strogo pokrivanje Mandžukića, ni ja to ne mogu prihvatiti, ali sam posegnuo za tim. Ne igra Pandža, ne igra Mandžukić, i to se i dogodilo. Na kraju je Mandžukić više istukao Pandžu nego ovaj njega. Tražio sam od igrača kulturu igre, civilizirano ponašanje, ali sam im rekao da hoću glavu na glavu, nogu na nogu, prsa na prsa. Dogodilo se da su njihove glave, noge i prsa bili bezobrazniji, a mi smo bili ka' mali tići, nismo se muški postavili. Moji igrači su trkački odradili posao, bili su odgovorni, jedino nisu bili dobri u konstrukciji. Malo je bilo sprinta, i kod nas i kod Dinama. Pa, ja sam prije pedeset godina trčao 300 metara u sprintu - rekao je Poklepović.

Maksimir je groblje


U jednom trenutku zakvačio se tijekom utakmice sa Zoranom Mamićem.

– Ne mogu si to oprostiti, u jednoj situaciji nisam mogao vladati svojim emocijama. Rekao sam im da se stide, što nije lijepo reći. Isto kao što ste vi moje riječi “penetracija i ekstaza” u tekstovima promijenili i napisali da sam rekao “pušiti k...c”. A to nije stručni izraz, zna se na što asocira kad netko kaže “pušiti” – rekao je Poklepović.

Još jednom osvrnuo se na maksimirski stadion.

– To je groblje, ruševina, a ne gledalište i igralište. Zato i nema tehničke izvedbe kakve bi trebalo biti – zaključio je trener Poklepović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije