06.05.2019. u 23:08
Redsima zadnja nada ostaje pouzdati se u ispodprosječni Brighton & Hove Albion koji se nalazi na 17. mjestu, ali je očuvao prvoligaški status te će neopterećeni ući u dvoboj protiv Cityja. Igrači Jurgena Kloppa će na domaćem terenu dočekati Wolverhampton koji se nalazi sedmom mjestu s 57 bodova

U pretposljednjem kolu engleskog Premiershipa Manchester City je na svom Etihadu dočekao Leicester koji nije imao što izgubiti, ali ni dobiti. 

Ovaj susret su s posebnim zanimanjem pratili su u Liverpoolu gdje je 'crveni' dio grada, koji navija za momčad Jurgena Kloppa, čekao posrtaj Pepa Guardiole i njegovih pulena. Ipak, nisu ga dočekali. 

Građani su slavili s minimalnih 1:0, a pobjednički pogodak postigao je Vincent Kompany eurogolom s 25 metara u 70. minuti. Belgijski stoper je nakon konstantnog pritiska njegove momčadi odlučio učiniti ono što nisu bili u stanju napadači i 'bombom' u rašlje je odlučio pobjednika. 

Mogao je City pobijediti i s većom razlikom, ali nisu zbog nepreciznosti i Kaspera Schmeichela koji je branio kao njegov otac u najboljim danima. Posebno je Danac izluđivao Argentinca Kun Aguera kojemu je u 32. minuti skinuo udarac sa same crte, a u 69. minuti mu je sjajnim refleksom obranio šut s pet metara. 

Nakon vodstva City se malo primirio, ali sve im je mogao pokvariti njihov bivši igrač Kelechi Iheanacho koji je mogao i trebao bolje reagirati nakon jedne polukontre gostiju. Nigerijac je primio loptu nakon pogreške Gundogana i Laportea, ali je pucao poput amatera iz blizine, a lopta je otišla u gol-aut.

Građani su se ovom pobjedom vratili na vrh tablice uoči posljednjih 90 minuta prvenstva. Trenutno imaju 95 bodova, a Liverpool 94

Redsima zadnja nada ostaje pouzdati se u ispodprosječni Brighton & Hove Albion koji se nalazi na 17. mjestu, ali je očuvao prvoligaški status te će neopterećeni ući u dvoboj protiv Cityja. Igrači Jurgena Kloppa će na domaćem terenu dočekati Wolverhampton koji se nalazi sedmom mjestu s 57 bodova. 

Sve utakmice posljednjeg kola se igraju 12. svibnja u 16 sati, a Liverpool u utorak od 21 sat igra uzvratnu polufinalnu utakmicu Lige prvaka protiv Barcelone. Prvi susret završio je pobjedom Španjolaca 3:0. Hoće li tako Redsi nakon sjajne sezone ostati bez dva najvažnija trofeja u samo pet dana?

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši

Manchester City
Kompany 70'
1-0
Leicester
Manchester City - Leicester, 21:00, Manchester
Kraj
94' (Kraj)

Gotovo je! City je na korak do osvajanja titule. 

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Igrat će se tri minute nadoknade. 

Žuti karton
90' (Žuti karton )

Iheanacho je zaradio i žuti karton. 

Info
87' (Info)

Kakva prilika za Leicester u 87. minuti!! Kelechi Iheanacho  mogao je praktički uzeti titulu svom bivšem klubu, ali je nakon kontranapada neobjašnjivo pucao pored vrata. 

Info
85' (Info)

Ulazimo u posljednjih pet minuta. City je malo smirio ritam jer nema smisla davati dodatne prilike gostima za izjednačenje. 

Zamjena
75' (Zamjena)

Izašao je Tielemans kod Leicestera, a ušao je Barnes. 

Kakva 'bomba'! S 25 metara odlučio je pucati stoper Cityja i pogodio u rašlje za veliko veselje na Etihadu.

Gol
70' (Gol)

GOOOOOOOOOOOL! Kompany je zabio!

Info
69' (Info)

Ne ide Cityju, ili bolje rečeno ne dopušta im Schmeichel. Sada je obranio Agueru loptu s pet metara. 

63'

Kakva prilika sada za goste! Maddison je nakon polukontre odlučio pucati s 20-ak metara, ali lopta je prošla pored vrata.

Info
58' (Info)

Sjajno je pucao Gundogan s 20 metara, ali promašio je za par centimetara okvir vrata.

Zamjena
56' (Zamjena)

Kreće Guardiola na sve ili ništa. Izašao je Foden, a ušao Sane. 

Info
53' (Info)

Očekivano, City je nastavio pritiskati, a gosti čekaju priliku iz kontranapada.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme
46' (Poluvrijeme)

Momčadi odlaze na odmor. 

Nadoknada
45' (Nadoknada)

Igrat će se minuta sudačke nadoknade. 

Žuti karton
44' (Žuti karton )

Izgleda da igrači Cityja dobiju žuti karton čim igrači gostiju dođu u posjed. Sada je žuti karton zbog preoštrog starta dobio Vincent Komapny. 

Žuti karton
34' (Žuti karton )

Leicester se brani svim silama, a City je stisnuo 'lisice'. Šut iz daljine otišao je blizu vratnice. Maguire je dobio i žuti karton. 

Info
32' (Info)

Što su sada obranili gosti. Stisnuo ih je City u njihovih 20 metar, Aguero je skočio sjajno na prvoj stativi, ali s crte vadi loptu Schmeichel.

30'

Liverpool je pola sata bliže trofeju, ali trebat će još veliki broj napada obraniti gostujuća momčad. 

Žuti karton
22' (Žuti karton )

Požutio je sada Silva. Treba reći kako je ovo pametan prekršaj jer je zaustavio kontranapad gostiju. 

Info
11' (Info)

Sada se lopta preselila na gostujuću polovicu, a ispred Schmeichela se sam našao Foden koji ipak puca ravno u Danca. 

8'

Pritisnuo je Leicester sada, ali se City uspio obraniti nakon male gužve u šesnaestercu. Gosti su došli bez straha.

8'

Očekivano je City preuzeo inicijativu, ali Leicester se trenutno uspješno brani. 

Početak
1' (Početak)

Počeo je susret. 

Info
(Info)

Liverpool ima 94 boda i u zadnjem kolu igra na domaćem terenu protiv Wolverhamptona, a City gostuje kod 17. Brightona. 

 - Naravno da ćemo gledati Manchester City i, iskreno da kažem, nadat ćemo se čudu. Oni su odlična ekipa, ali smo i mi. Tko god da osvoji titulu, to će biti zasluženo. Nismo mogli bolje od ovoga i nemamo za čim žaliti. Možemo se samo moliti da se nešto dogodi u našu koristi - rekao je kapetan Liverpoola Jordan Henderson. 

Info
(Info)

Kolo prije kraja 'redsi' imaju dva boda prednosti i utakmicu više od 'građana' koji bi se današnjom pobjedom vratili na prvo mjesto uoči zadnjeg kola.

Info
(Info)

Posebno će se ovaj susret gledati u Liverpoolu gdje se navijači momčadi Jurgena Kloppa nadaju pomoći gostujuće momčadi kako bi pobjedom ili remijem uzeli igračima Pepa Guardiole važne bodove u borbi za naslov.

Info
(Info)

Od 21 sat utakmicu koja bi mogla promijeniti favorita za naslov prvaka engleskog Premiershipa odigrat će na Etihadu domaći Manchester City i Leicester. 

Komentara 5

AS
aspiranto1950
22:40 06.05.2019.

City ovo osvaja da je još 15 kola do kraja, ovakva sila prema naprijed, posjed, agresija, pa to 10 Liverpoola nemože imati.

ČI
čikaga3
23:04 06.05.2019.

Davno sem rekel da City osvaja prvenstvo. Imaju najbolju ekipu i to je to., a igraju i najljepši nogomet u Engleskoj.

PE
Pederiška
22:17 06.05.2019.

Ajmo CITY! Mislim da bi pobjedom osigurali naslov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije