ENGLESKA

O'Neill zbog sramote časti 295 navijača

02.03.2009.
u 08:28

Trener Aston Ville Martin O'Neill počastit će 295 vjernih navijača koji su ovaj tjedan uživo u Moskvi gledali kako CSKA izbacuje njihovu momčad iz natjecanja. Na neobičan potez sjevernoirski trener odlučio se kako bi ublažio gnjev navijača ljutitih što je Aston Villa u Moskvi istrčala bez čak osam standardnih igrača.

Nakon što je prva utakmica u Birminghamu završena rezultatom 1:1, O'Neill je utakmicu u Moskvi započeo s većinom igrača iz omladinskog sastava, pa su Rusi pobijedili s 2:0. U Birminghamu su ostale glavne zvijezde Gareth Barry, Emil Heskey, Ashley Young, Gabriel Agbonlahor, Brad Friedel...

– Imamo premalo igrača za rotaciju i procijenio sam da je tako najbolje. Želio sam glavnim igračima sačuvati snagu za nastavak engleskog prvenstva u kojemu želimo biti među prve četiri momčadi te izboriti nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone – opravdavao se O’Neill.

Za izlet u Moskvu navijači su platili 1495 funti.
– Klub nam je trebao reći da će zbog prvenstva žrtvovati rezultat u Kupu Uefe, pa onda ne bismo potrošili toliko novca na putovanje – kažu navijači.

Martin O'Neill je odmah nakon povratka u Birmingham pozvao nekoliko njih u ured te im obećao da će ih svih 295 počastiti večerom nakon završetka sezone, na kojoj će biti i igrači koji nisu igrali u Moskvi.

– Ozračje će tada biti sjajno jer ćemo biti među prve četiri momčadi – obećao je trener Aston Ville.

Usput je O'Neill spomenuo i klupsko čelništvo.
– Nadam se da ćemo se iduće sezone pojačati te imati veći izbor igrača. To što smo izveli u Moskvi nije bilo korektno, no nismo imali izbora – zaključio je - O’Neill.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije