ušutkani galski pijetlovi

Onesta: Hrvati su ovaj put protiv nas izgledali nepobjedivo

'French Luc Abalo lays on the floor during the Men\'s EHF Euro 2012 Handball Championship match between France and Croatia on January 24, 2012, at the Spens Hall in Novi Sad.  Croatia won 29-22. AFP P
'ATTILA KISBENEDEK'
25.01.2012.
u 18:48

Francuzi šokirani porazom od Hrvata, ali nam priznaju klasu

Bez obzira na to što na ovom Europskom prvenstvu nisu ni blizu svojih najboljih izdanja, Francuzi su zatečeni uvjerljivim porazom protiv hrvatskih rukometaša (22:29). Poslije te utakmice trikolori su bili poprilično utučeni, pa tako i najbolje svjetsko desno krilo Luc Abalo:

– Vrlo sam tužan. Ovo će biti teško podnijeti. Poslije ovakvih utakmica ne mogu spavati. Dugo nismo igrali s Hrvatima u nekoj odlučujućoj utakmici, mislim da su prošle tri godine, i s njima je uvijek bilo tijesno. Bilo je i ovaj put, ali ne u završnici. Tu smo mi neočekivano pali.

Bertrand Gille, najbolji defenzivac u francuskoj momčadi, kaže da su ih Hrvati pročitali.

– Kod njih su odlično igrali igrači od kojih to nismo očekivali, kao Marko Kopljar. Dobro su nas proučili.

Jerome Fernandez, lijevi vanjski gromovite ruke, vjeruje da ovo ipak nije kraj jedne sjajne generacije.

– Naše samopouzdanje je poljuljano, no mi još uvijek želimo pobjeđivati. Oni koji nas podržavaju u teškim su vremenima, no bit ćemo puno bolji već na Olimpijskim igrama.

Izbornik Onesta kazao je uoči utakmice s Islanđanima da Francuska u tom susretu ne treba spašavati ponos.

– Ne trebamo ništa spašavati jer ništa nismo ni izgubili. Hrvati su protiv nas izgledali nepobjedivo. Je li ovo kraj jedne generacije, vidjet ćemo u Londonu – kazao je Onesta za sportski dnevnik L'Equipe.

– Vrlo sam tužan i ovaj će poraz biti teško podnijeti. Poslije ovakvih utakmica ne mogu spavati – priznao je Luc Abalo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije