Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE IZ PORTUGALA

Oprezni Dalić: Nema euforije! Ovo je bila samo prijateljska utakmica, ništa više

Lisabon: Prijateljska utakmica Portugala i Hrvatske prije odlaska na EURO 2024.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
08.06.2024.
u 21:36

Ovo je dobar put, moramo ovako nešto napraviti i za sedam dana. Dobro smo odigrali od početka, svi su s klupe dobro odigrali, ali polako - oprezan je bio izbornik.

Po prvi puta u povijesti hrvatski nogometni reprezentativci svladali su Portugal, u posljednjem pripremnom susretu prije Eura Hrvatska je u Oeirasu pored Lisabona svladala uglednog suparnika s 2-1 (1-0). Hrvatska je povela u osmoj minuti kada je Luka Modrić precizno izveo jedanaesterac. Bio je to Modrićev 25. pogodak u reprezentativnom dresu. Portugal je izjednačio u 48. minuti kada je hrvatsku mrežu pogodio Diogo Jota, ali je Hrvatska vratila vodstvo u 56. minuti. Gol odluke postigao je Ante Budimir.

Nakon utakmice bilo je zanimljivo čuti što o partiji u okolici Lisabona, odnosno posljednjem nastupu pred Euro misle izbornik Zlatko Dalić i pojedinci u hrvatskim redovima. S razlogom, Dalić je bio zadovoljan nastupom vatrenih, ali tek sada slijedi ono najvažnje. Kao i Luka Modrić:

Lisabon: Prijateljska utakmica Portugala i Hrvatske prije odlaska na EURO 2024.
1/8

- Mislim da smo odigrali jako dobro i napokon pobijedili Portugal. Možemo biti zadovoljni. Odigrali smo dobru utakmicu od početka do kraja, napravili smo sve kako smo se dogovorili, ovo će nam dati dodatno samopouzdanje za sve ono što nas čeka na Euru. Svi dečki koji su ušli u drugom poluvremenu su pokazali da su s pravom tu. Ne treba nikoga pojedinačno izdvajati. Svi su odigrali na visokom nivou. Možemo biti zadovoljni s kadrom, ti igrači su budućnost Hrvatske. S pravom se na njih može računati, svjetla je budućnost ispred nas - rekao je Modrić koji je na današnji dan debitirao za Hrvatsku na Euru, i to 2008., golom protiv Austrije.

- Nisam znao za taj podatak, ali lijepo da se ponovilo to da sam zabio iz penala kao i protiv Austrije. Očekivanja su velika, imamo dobru ekipu i odličnu atmosferu. Puni smo želje da odigramo dobar Euro. Svjesni smo očekivanja i nadam se da ćemo biti pravi. Treba nastaviti ovako jer samo ovakvom igrom možemo nešto očekivati na Euru.

Izbornik Dalić sljedeći je imao riječ:

- Čestitam dečkima na dobroj utakmici i dobroj trci, taktici, svemu što je bilo. Ovo je samo prijateljska utakmica, dobar putokaz i ništa više. Nema euforije. Ovo je dobar put, moramo ovako nešto napraviti i za sedam dana. Dobro smo odigrali od početka, svi su s klupe dobro odigrali, ali polako - oprezan je bio izbornik.

- Sedam dana dobrih treninga je iza nas. Pongračić i Šutalo su čvrsti u paru, dobro funkcioniraju. Sučić je igrao jako dobro. Žao mi je da nije ušao Baturina, osjetio je mišić pa ga nismo htjeli forsirati. Pred nama je još sedam dana treninga, idemo polako - rekao je Dalić.

Komentara 2

Avatar CUBE
CUBE
21:59 08.06.2024.

Htjeli su ga smjeniti, Dalića. Reprezentacija je kult u koju se teško ulazi ali i ispada. Mirnoća, obiteljsko okruženje i krilatica "svi za jednog, jedan za sve." Nedamo je nikom !

FR
freeshooter
21:53 08.06.2024.

...da, sada je to već iskustvo igranja velikih turnira, zato i oprez, utakmica po utakmicu, tako se gradi uspjeh... no nas veseli ovako dobra odigrana utakmica, tehnički najviše, kombinatorno sa mirnoćom u pas igri i držanju lopte, veliki smo, pokriveni na svim pozicijama, utakmica koja budi nadu u nove velike uspjehe... ajmooo Vatreni, naš ponos, nacija je uz Vas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije