LUTRIJA JEDANAESTERACA

Osijek 'kroz iglene uši' do polufinala Kupa: Zekić i Slaven nisu miljenici sreće

Osijek i Slaven Belupo sastali se u četvrtfinalu hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/5
01.12.2021.
u 18:47

Iako su Osječani bili veliki favoriti na Gradskom vrtu, Koprivničani su prikazali sjajan otpor i imali dosta toga u svojim rukama.

Nogometaši Osijeka nakon drame izvođenja jedanaesteraca protiv Slavena Belupa uspjeli su se plasirati u polufinale Hrvatskog kupa! U regularnom dijelu i produžecima bilo je 0:0, unatoč dva dosuđena jedanaesterca, dva crvena kartona i jednog postignutog pogotka...

Odluka je pala nakon raspucavanja jedanaesteraca i slavio je domaćin 5:4.

Osijek je u prvom poluvremenu dominirao protiv kombinirane momčadi iz Koprivnice u kojoj je sjajan dojam ostavio debitant na vratima Ivan Sušak, on je bio najzaslužniji što Slaven nije bio u velikom zaostatku već nakon prvih 45 minuta.

Drugo poluvrijeme donijelo je izjednačenu utakmicu, a prvi je priliku za vodstvo s bijele točke imao je gostujući sastav. Škorić je u svom kaznenom prostoru srušio Godu pa je sudac Jović dosudio najstrožu kaznu. Loptu je uzeo iskusni Krstanović i zatresao gredu.

01.12.2021., stadion Gradski vrt, Osijek - Utakmica cetvrtfinala hrvatskog nogometnog kupa, NK Osijek - NK Slaven Belupo. Mirlind Daku Photo: Dubravka Petric/PIXSELL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Petnaestak minuta potom i domaći su dobili priliku povesti s bijele točke nakon što je Marina u skoku rukom po glavi udario Lončara, ali pokušaj Bočkaja sjajno je zaustavio Sušak.

U produžetku su oba sastava ostala s desetoricom igrača, prvo je u 94. minuti isključen Žaper koji je dobio izravni crveni karton zbog neopreznog ulaska đonom u suparnika, da bi u 108. minuti "pocrvenio" i Kvržić zbog drugog žutog kartona.

Prilikom izvođenja 11-eraca prvi je do prednosti stigao gost nakon što je kapetan Osijeka Škorić zatresao gredu, ali odmah potom je i Goda promašio, da bi u šestoj seriji Zirdum pogodio gredu, a Daku bio precizan za prolazak domaćih među četiri najbolja.

Osijek se tako pridružio Gorici i Hajduku koji su četvrtfinale izborili ranije, Gorica je boljim izvođenjem 11-eraca izbacila Istru 1961, a Hajduk je kao gost sa 6:3 svladao Lokomotivu.

USKORO OPŠIRNIJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije