SVI UPIRU PRSTOM U NJEGA

Otkrivena nova Vučićeva muljaža oko goruće teme u Srbiji. Je li i ovo mislio prešutjeti?

Leskovac: Kvalifikacije za EURO 2024, Srbija - Bugarska
Foto: Dimitrije Nikolic
1/5
14.10.2024.
u 09:58

Bijes lokalnog stanovništva sada je s pravom usmjeren na Aleksandra Vučića, o čijoj aferi s nacionalnim stadionom se također naveliko piše u zadnje vrijeme

Srbija gradi stadione. Unatrag zadnjih nekoliko godina niknuli su novi, lijepi nogometni hramovi u Loznici, Zaječaru i Leskovcu, a upravo je ondje odigrana utakmica Lige nacija između Srbije i Švicarske. Stadion Dubočica samo je jedan u nizu stadiona u koje je zadnjih godina uloženo ukupno preko 100 milijuna eura. Sljedeći korak je gradnja velikog nacionalnog stadiona u Surčinu, što je jedno od gorućih pitanja u Srbiji.

No, na utakmici Srbije i Španjolske nogometni svijet ostao je, blago rečeno, začuđen izrazito lošom kvalitetom travnjaka. U Leskovcu je već ove sezone odigrano dosta utakmica, a ni vrijeme ne ide u prilog pa su uvjeti na terenu bili jako loši. Budući da će u Leskovcu u studenom igrati Srbija i Danska, svoju je zabrinutost terenom izrazio i srpski izbornik Dragan Stojković.

Iako se nakon svega oglasio i Nogometni savez Srbije s pričom o tome kako je Grad Leskovac vlasnik terena kojeg bi trebali održavati, priča je potpuno drugačija. S juga Srbije dolaze informacije o tome kako je vlasnik stadiona zapravo država Srbija.

Leskovac: Kvalifikacije za EURO 2024, Srbija - Bugarska
1/2

Prava istina dakle, ide tako da je čak i lokalni klub FK Dubočica prisiljen unajmljivati stadion, što ga na mjesečnoj razini košta oko tri tisuće eura. Bijes lokalnog stanovništva sada je s pravom usmjeren na Aleksandra Vučića, o čijoj aferi s nacionalnim stadionom se također naveliko piše u zadnje vrijeme. Naime, tereti ga se za saznanja o tome da se nacionalni stadion u Surčinu planira graditi na zemlji koja još nije otkupljena od njenih vlasnika, ali i za to da neke parcele uopće ne postoje u zemljišnim knjigama.

Kad je Leskovac u pitanju, lokalno stanovništvo ispočetka je pozdravljalo ideju da stadion bude besplatan za korištenje lokalnim sportašima, ali država ga je, kako tvrde, ubrzo počela naplaćivati. A čim je, kolokvijalno rečeno, pala prva kiša, država je pobjegla od odgovornosti pa sada teret prebacuje na Grad Leskovac. 

Ključne riječi

Komentara 2

PA
PatMat
11:28 14.10.2024.

Tako sigurno Srbija i Vučić varaju i kod vozova i ostalih poslova.

PA
PatMat
11:26 14.10.2024.

Znači država Srbija prvo naplaćuje ulaznice za stadion, a kad treba održavati onda je grad odgovoran za troškove. Ako tako taj Vučić i Srbija muljaju i varaju Srbe to možda isto čini i sa puno većim i moćnijim partnerima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije