međusobni omjer

Ova strašna belgijska generacija nije nas još svladala

'11.09.2012., stadion Kralj Baudouin, Bruxelles, Belgija - Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2014., skupina A, 2. kolo, Belgija - Hrvatska.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Marko Prpic/PIXSELL
11.10.2013.
u 12:45

Osim Štimčevih 1:1 u Bruxellesu, Bilić je tu momčad s Hazardom, Witselom, Kompanyjem... 2010. pobijedio s 1:0

Hrvatska i Belgija igrale su šest puta, naši imaju tri pobjede, dva puta bilo je neodlučeno, a samo jednom crveni su slavili. Čak i ova strašna generacija protiv koje vatreni igraju večerasjoš nije slomila kockaste! Štimac je Belgijce imao na konopcima (Vida je u 90. minuti promašio zicer za pobjedu), a Slaven Bilić se 3. ožujka 2010. iz Bruxellesa vratio s pobjedom 1:0.

Nakon jednog od najljepših pogodaka Nike Kranjčara za Hrvatsku. U odnosu na taj prijateljski susret, Štimac je promijenio više igrača nego Wilmots!?

Devetorica od njih 18 koji su igrali još su tu (deseti i 11. bili bi Srna i Šimunić da danas smiju igrati), a Belgija je zadržala 11 igrača od 17 koliko ih je tadašnji izbornik Dick Advocaat koristio. Među njima su Hazard, Kompany, Witsel, Vermaelen, Vertonghen, Lukaku, Dembele... U kvalifikacijama za SP 2002. bilo je 0:0, pa 1:0 u Zagrebu, a za EP 2004. 4:0 u Zagrebu, pa 2:1 za Belgiju u Bruxellesu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije