NE BRILJIRA

Ovaj podatak o Đokoviću zvuči nestvarno, zbog toga mu prijeti i najcrnji scenarij!

Novak Djokovic s'incline face à Casper Ruud lors de sa demi finale au Rolex Monte-Carlo Masters à Roquebrune-Cap-Martin
Foto: Norbert Scanella / Panoramic / B
1/4
01.09.2024.
u 11:56

Nevjerojatno zvuči da je Srbin u ovoj godini još uvijek bez osvojene ATP titule, a nastupio je na devet turnira: u Perthu, Melbourneu, Indian Wellsu, Monte Carlu, Rimu, Ženevi, na Roland Garrosu, u Wimbledonu i na US Openu

Najbolja hrvatska tenisačica (24. na svijetu), 28-godišnja Donna Vekić, u nedjelju poslijepodne u New Yorku borit će se za plasman u četvrtfinale US Opena. Suparnica će joj biti 21-godišnja Kineskinja Qinwen Zheng, 7. igračica svijeta, koja je Donnu nedavno svladala u finalu teniskog turira na Olimpijskim igrama. Zheng u međusobnim susretima protiv Donne vodi 2:1, a zbog višega rankinga, pa i ishoda njihova posljednjega ogleda, Zheng je na kladionicama velika favoritkinja: koeficijent na njezinu pobjedu je 1,45, a na Donnu stimulativnih 2,50.

Najveći uspjeh 2019.

Donna Vekić ove je godine odigrala deset mečeva na Grand Slam turnirima, ima omjer dobivenih i izgubljenih mečeva 7-3. Najviše mečeva u jednoj godini na Grand Slam turnirima odigrala je 2019. godine, 12 (omjer 8/4), a te godine ostvarila je i svoj najveći uspjeh na US Openu, koji sada može izjednačiti – četvrtfinale. Tada je bila poražena od Švicarke Belinde Benčić.

US Open odavno figurira kao Grand Slam s najviše iznenađenja, ali ovo što se dogodilo u muškom turniru doista je senzacionalno. Naime, prvi put još od 1973. godine drugi i treći nositelj Grand Slama eliminirani su prije osmine finala; najprije Carlos Alcaraz, a dan nakon njega i Novak Đoković, četverostruki osvajač ovoga turnira.

Srbina je pobijedio 25-godišnji Australac Alex Popyrin (28. na svijetu) u meču koji je trajao 3 sata i 18 minuta. Bilo je 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

– Nemam objašnjenja. Raspala mi se igra totalno. Nisam bio svjež od početka, pokušavao sam naći igru, ali ovdje su drugačiji uvjeti u odnosu na "šljaku". Mučno je bilo igrati na ovaj način i osjećati se ovako s reketom. Osjećao sam se i djelovao amaterski na trenutke. To je realnost. Sastavni dio sporta. Može biti da su Olimpijske igre utjecale na to, bilo je to veliko pražnjenje. Bilo je razmišljanja trebam li uopće doći ovamo – izjavio je razočarani Đoković.

Australac je ovom pobjedom ostavio Đokovića bez Grand Slam titule u 2024. godini, što mu se posljednji put dogodilo 2017., ali nevjerojatno zvuči da je Srbin u ovoj godini još uvijek bez osvojene ATP titule, a nastupio je na devet turnira: u Perthu, Melbourneu, Indian Wellsu, Monte Carlu, Rimu, Ženevi, na Roland Garrosu, u Wimbledonu i na US Openu. Đoković je kao branitelj naslova u New Yorku došao obraniti 2000 bodova. Porazom u trećem kolu izgubio ih je 1900 i pao na četvrto mjesto ATP ljestvice, iza Sinnera, Alcaraza i Zvereva.

Visi mu Torino

Međutim, to nije sve: Đoković bi do kraja godine u nekom najcrnjem scenariju mogao ostati i bez plasmana na ATP finalu u Torinu na kojemu nastupa osam najboljih tenisača na tzv. Race-listi. To je lista u kojoj se računaju rezultati u kalendarskoj godini, a Đoković je trenutačno na sedmoj poziciji s 3260 bodova. Osmi je Alex de Minaur s 3005 bodova, a u igri za Top 8 još su Fritz (2790), Tsitsipas (2725), Dimitrov (2635) i Paul (2635). 

 

Komentara 2

Avatar Moodleen
Moodleen
21:41 01.09.2024.

Nema crnijeg scenarija od ovog kaj smo mi u civilizaciji svakih par minuta "izveštavani" o svim tim đokićima i đokičkama.

Avatar southman
southman
16:38 01.09.2024.

I što.je tu čudno. Da ga nosu pustili da se napuni drogom u Parizu ni to.ne bi osvojio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije