UBRZO POTPISUJU

Ovo su prvi detalji o Kalinićevom nasljedniku. Bilić otkrio i što će s Gattusom

Split: Nikola Kalinić je novi sportski direktor HNK Hajduk
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/4
11.09.2024.
u 20:00

"Novi sportski direktor nema pravo donositi odluke dok naš trener ispunjava svoj ugovor. Ja sam dva nivoa više od trenera u hijerarhiji. Ne pričam s njim jer mu nemam što sugerirati o njegovom poslu", rekao je Bilić

Hajduk posljednjih dana doživljava novi val potresnih događaja. Nakon nezavidnih rezultata u domaćim i europskim utakmicama, otkaz je dobio sportski direktor Nikola Kalinić, a njegove riječi po odlasku odzvonile su u hodnicima Poljuda. U srijedu je pred kamere stao predsjednik Ivan Bilić i ustvrdio kako već imaju kandidata, za njegovog nasljednika, no dodaje kako će njegovo ime biti javno objavljeno tek kada potpiše ugovor što bi se trebalo dogoditi u narednim danima.

Ipak, Bilić je u svome istupu otkrio nekoliko detalja o kriterijima prema kojima su birali novu osobu koja dolazi na važnu funkciju te detalje o samom odabranom kandidatu, za kojeg se pretpostavljalo tek da će biti stranac. 

GALERIJA Internet je prepun memeova o Perišiću i Hajduku. Izabrali smo najbolje

Split: Nikola Kalinić je novi sportski direktor HNK Hajduk
1/12

"Novi sportski direktor ima više od 20 godina iskustva na poziciji člana uprave za sport. Dugo tražimo osobu koja je negdje vodila skauting ili akademiju te bila sportski direktor. Malo je takvih osoba. Imali smo jednog od kandidata kojeg još nagovaramo Osoba koja bi trebala potpisati ugovor ima kapacitet za obavljanje te funkciju. Mislim da ćemo sutra ili ovih dana potpisati ugovor", rekao je predsjednik Bilić.

Zatim je rekao i što će biti s trenerom Gennarom Gattusom te otkrio temelje odnosa između njega i novog sportskog direktora. "Od trenera očekujem da ispuni svoj ugovor koji je potpisao na dvije godine. On je motiviran za sljedeću utakmicu. Nadam se da će ovu situaciju iskoristiti da podigne momčad. Novi sportski direktor nema pravo donositi odluke dok naš trener ispunjava svoj ugovor. Ja sam dva nivoa više od trenera u hijerarhiji. Ne pričam s njim jer mu nemam što sugerirati o njegovom poslu", dovršio je Bilić.

VIDEO Kalinić: Hajduk je pun uhljeba, to treba potjerati. Ovaj model upravljanja nema nikakvog smisla

Komentara 1

OR
OPG Rasprdić
20:27 11.09.2024.

Kako likovi koji nemaju pojma o nogometu mogu donijeti kvalitetnu odluku o tome tko će biti sportski direktor? Doslovno nitko iz sadašnje "uprave" ne razlikuje loptu i lubenicu. Ovo kao da se djeca igraju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije