derbi na poljudu

Ovo su vjerojatni sastavi Hajduka i Dinama, Čačić se lomi oko jednog igrača

U zaostalom 9. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo
Miroslav Lelas/PIXSELL
21.10.2022.
u 08:32

Ono oko čega je Čačić najviše mozgao ovih dana jest da li utakmicu započeti s mladim Baturinom, što bi značilo da će iz sastava ispasti Ivanušec ili Špikić. No, saznajemo da je Čačić ipak bliži opciji da na klupi započne Baturina, u kojem bi onda imao igrača koji itekako može promijeniti ritam utakmice ukoliko lošije krene po plave

Na samom početku novog kola Supersport HNL-a čeka nas najveći hrvatski nogometni dvoboj. U trećem ovosezonskom velikom derbiju, Hajduk će na Poljudu od 18 sati ugostiti Dinamo.

U prva dva ovosezonska međusobna dvoboja Dinamo je u Maksimiru slavio oba puta, prvo u Superkupu boljim izvođenjem udaraca s bijele točke sa 4:1 (0:0), a zatim i u prvenstvu s 4:1 pobjedom. Uoči derbija kadrovska se situacija u Hajduku donekle poboljšala. Dug je bio popis izostalih u splitskoj momčadi u proteklih nekoliko tjedana, a sada se taj popis smanjio. Na gol bijelih vratit će se reprezentativac Lovre Kalinić, koji je zbog ozljede propustio prošle utakmice bijelih. Treninzima se nakon nešto duljeg izostanka vratio veznjak bijelih Lukas Grgić, ali Austrijanac je spreman za pola sata utakmice, pa tako stoji na raspolaganju Karoglanu kao opcija s klupe.

21.08.2022., stadion Poljud, Split - SuperSport HNL, 06. kolo, HNK Hajduk - NK Lokomotiva. Lukas Grgic. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Strijelac pobjedničkog pogotka u derbiju iz svibnja, Nikola Kalinić, imao silnu želju istrčati na Poljudu protiv Dinama, no njegovo istegnuće bedrenog mišića zahtijeva dodatno vrijeme mirovanja, pa neće biti u kadru, što je potvrdio i trener Karoglan na press-konferenciji uoči utakmice. Dobre su vijesti za Hajduk što se nakon ozljeda u puni pogon vraćaju i Josip Elez te David Čolina, a svoje suspenzije zbog kartona u prošlom su kolu odradili Marco Fossati i Gergo Lovrencsics. Trener Karoglan neće puno eksperimentirati sa sastavom, na teren će u sustavu 4-3-3 poslati najbolje što ima u ovom trenutku.


VJEROJATNI SASTAV HAJDUKA: L. Kalinić - Mikanović, Elez, Awaziem, Melnjak - Fossati, Kalik, Krovinović - Sahiti, Livaja, Biuk.
Dinamo, s druge strane, muku muči s crijevnom virozom, ali sreća po trenera Antu Čačića da barem nije zahvatila puno neizostavnih prvotimaca. Jedini od prvotimaca kojem prijeti propuštanje derbija je Robert Ljubičić, a ostatak društva zaraženih (Nevistić, Štefulj, Emreli i Bulat) ionako ne bi bio u početnoj postavi.

No, Ljubičić je otputovao u Split i kandirat će za utakmicu. Ne bude li spreman, na mjestu lijevog beka zamijenit će ga Bočkaj. Ono oko čega je Čačić najviše mozgao ovih dana jest da li utakmicu započeti s mladim Baturinom, što bi značilo da će iz sastava ispasti Ivanušec, ili Špikić. No, saznajemo da je Čačić ipak bliži opciji da Baturina započne na klupi, Ivanušec kao središnji vezni, a Špikić kao desno krilo.

16.10.2022., stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 13. kolo, GNK Dinamo Zagreb - NK Varazdin. Robert Ljubicic Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

A u Baturini bi onda imao igrača koji itekako može promijeniti ritam utakmice ukoliko nešto pođe po krivu za plave.
VJEROJATNI SASTAV DINAMA: Livaković - Ristovski, Šutalo, Perić, Ljubičić (Bočkaj) - Ademi, Mišić - Špikić, Ivanušec, Oršić  - Petković.

Standings provided by Sofascore

>> Arijan Ademi danas će protiv Milana na San Siru ostvariti svoj stoti europski nastup za plave

 

Ključne riječi

Komentara 4

KA
kažemja
09:13 21.10.2022.

Loše po Hajduk a dobro za Dinamo je da se golman rupa po imenu Lovre Kalinić vraća na gol .

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
13:22 21.10.2022.

Kakav Ivanušec ???? Dečko je totalno van forme i bolje da ne ide ni na klupu......kao ni Theophil kog srećom nema među starterima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije