NOGOMET - 1. HNL

Ozljede prijete izostankom Stipe Pletikose i Darija Srne

27.04.2003.
u 00:00

SPLIT - Dvojba nema, Splićani i Varaždinci su jedni drugima dosadili i najradije se ne bi ni vidjeli. Da ne moraju. No, nogometni zakoni su neumoljivi, Hajduk i Varteks danas (Poljud, 17.30, HRT) će se, nakon dva kup-dvoboja, sastati i treći put u samo deset dana.

- Utakmica će biti teška već i zato što s istim suparnikom igramo treći put u tako kratkom roku. Ali ako je nama teško, nije ni njima ništa lakše. Istina, Varaždinci nisu pod pritiskom, oni ne moraju pobijediti. A mi moramo! - kaže Hajdukov trener Zoran Vulić.

S Varteskom počinje niz od tri utakmice kojim će, po Vulićevu mišljenju, biti odlučeno prvenstvo. Hajduk nakon Varteksa gostuje kod Cibalije i Kamena, a Dinamo ugošćuje Cibaliju i putuje u Veliku, te u susjednu Kranjčevićevu.

- Do derbija u Poljudu znat ćemo možemo li stići Dinamo ili ne. Dođu li plavi s četiri boda prednosti, teško ćemo do naslova. Uglavnom, za mene će prvenstvo biti vrlo brzo gotovo - smatra Vulić.

Protiv Varaždinaca bijeli bi mogli igrati bez reprezentativaca Pletikose i Srne.

- Srna je dobio udarac u zglob i vidjet ćemo što će biti s njim. Odluku ću donijeti neposredno prije utakmice. Po mome mišljenju, ozbiljnija je ozljeda Pletikose koji je dobio udarac u butni mišić. Ne bude li mogao igrati, na vrata će Balić, u kojega cijela momčad ima maksimalno povjerenje - kaže Vulić.

Ipak, može se očekivati da će Vulić, premda je za Varteks sezona praktički gotova i igrat će opušteno, na travnjak poslati najbolju jedanaestoricu.

A to znači da će igrati Pletikosa, Vejić, Vuković, Neretljak, Srna, Andrić, Računica, Đolonga, Turković, Rapaić i Krpan.

OZREN Maršić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije