UEFA Zbog divljanja navijača europska organizacija izbacila srpski klub

Partizan je zadnje upozorenje plavima

zrinjski-txt.jpg
import
26.07.2007.
u 19:06

Uefa je odlučila reći ne svima koji stvaraju probleme, pogotovu klubovima koji imaju problema s navijačima. Nakon što je iz Europe izbacila poljsku Legiju, to se jučer dogodilo i beogradskom Partizanu. Iako je srpski klub u Mostaru pobijedio sa 6:1, zbog divljanja navijača izbačen je iz natjecanja.

Premalo ulaznica
Za nas je dobro da se to dogodilo, upozorenje je došlo u pravi tren, prije utakmica Domžala i Dinama. Primjer je to što bi se Dinamu moglo dogoditi ponovi li se divljanje navijača kakvo se dogodilo u austrijskom gradiću Kapfenbergu i kao što su na susretima Hajduka i Rijeke sa slovenskim momčadima divljale Torcida i Armada.

Utakmicu u Domžalama neće biti lako organizirati. Stadion je smiješno mali, prima manje od 3000 gledatelja, a Dinamo za tu utakmicu neće dobiti niti 300 ulaznica. Stadion ima premalo ulaza i već nas hvata jeza od toga što bi se moglo dogoditi nahrupe li navijači, pogotovo oni bez ulaznica.

- Nužna je dobra suradnja kluba i navijača, Dinamo će dobiti malo ulaznica jer je stadion jako mali i tome nema pomoći. Moramo upozoriti navijače koji nemaju ulaznice da ne kreću na put. Vjerojatno i neće moći ući u Sloveniju, a sasvim sigurno neće moći biti blizu stadiona - glasno je razmišljao HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

Slovenci nas znaju
U cijelom slučaju ključna će biti suradnja MUP-ova dviju država, a ta je suradnja dosad bila odlična. No, bez dobre volje i razumijevanja navijača ništa se neće moći napraviti.

Valja očekivati da će i slovenska policija biti spremna na moguće probleme, dobro je upoznala naše navijače. Uostalom, i za četiri navijača Tirane u Domžalama bilo je mnogo policije, čak i na konjima.

 No, ipak je najvažnije vidjeti što se dogodilo Legiji, te sada Partizanu. Vjerujemo da su i Boysi shvatili poantu. I da nema onih koji su u Kapfenbergu rekli: "Bolje da mi izbacimo Dinamo iz Europe nego nekakvi jazavci".

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije