Derbi završio 1:1

Perić: 'Dogodi se takav gol, koji te uvijek šokira'

Dinamo - Hajduk
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
22.11.2019.
u 20:38

Odigrali smo odličan derbi, tu su uvijek emocije. Stiskali smo od početka, gazili, ali nismo imali sreće. Dogodi se takav gol, koji te uvijek malo šokira, nije Hajduk bezopasna momčad - kaže Perić

Najveći hrvatski derbi koji je igran u Maksimiru završio je bez pobjednika. U 16. kolu Prve HNL nogometaši Dinama i Hajduka igrali su neodlučeno 1:1.

Oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu i oba su zabili hajdukovci. Prvo je u 12. minuti Ismajli zabio autogol kojim je Dinamo poveo, a na 1:1 izjednačio je Caktaš u prvoj minuti sudačke nadoknade iz kaznenog udarca.

Dinamo - Hajduk
1/20

- U prvom smo dijelu stvorili nekoliko šansi, moglo je biti i 4:0, ali ostali smo samo na jednom. Hajdukovci su zabili iz jednog udarca, a mi nemamo za čime žaliti - rekao je Dino Perić i dodao:

- Odigrali smo odličan derbi, tu su uvijek emocije. Stiskali smo od početka, gazili, ali nismo imali sreće. Dogodi se takav gol, koji te uvijek šokira, nije Hajduk bezopasna momčad.

U 5. kolu Lige prvaka u utorak Dinamo igra protiv Atalante.

- Nama odgovara kako Atalanta igra, otvoreno kao i Šahtar. Mi više nismo momčad koja se povlači, igramo visoko, napadamo, tako se dobro osjećamo i mislim da ćemo to pokazati u utorak. Možda nam se vrati ta sreća što nas nije htjela protiv Hajduka i Šahtara - podvukao je Dino Perić.

Dinamov vratar bio je gotovo cijelu utakmicu bez posla. Hajdukovci su samo jednom pucali na njegova vrata i to Caktaš s bijele točke.

- Bili smo nadmoćni u prvom dijelu, stvorili smo više šansi nego protiv Rijeke, ali lopta nije htjela u mrežu. Teško je prihvatiti što sam bio bez posla, a primio gol. Ali dobro, valjda će se negdje vratiti. Odigrali smo vrhunsku utakmicu - rekao je vratar plavih Dominik Livaković.

Napadač plavih Bruno Petković zadavao obrani bijelih mnogo problema.

- Jedina stvar s kojom nisam zadovoljan je rezultat. Ponosan sam na suigrače kako su odigrali. Realizaciju moramo popraviti, ali mislim da je i trener zadovoljan jer smo odigrali odličnu utakmicu - kazao je Bruno Petković i dodao:

- Hajdukovci su nam zabili gol iz jedne šanse, penal je bio opravdan, ali samo su to imali. Moramo popraviti realizaciju, prvi ja, a i svi ostali dečki u napadu. Prespavat ćemo ovu večer i mislim da će naš stožer pripremiti jako dobro utakmicu protiv Atalante.

I ostali dinamovci razočarani su konačnim ishodom derbija.

- Nismo zadovoljni rezultatom, ali jesmo igrom u prvom poluvremenu. Trebali smo zabiti nekoliko golova. Protiv Rijeke je sve ušlo, a danas ništa. Čuvamo se valjda za Ligu prvaka. Trener je bio tužan što nismo pobijedili, ali je bio zadovoljan našom igrom - rekao je Nikola Moro,

Hajduk je u Maksimir stigao oslabljen, a Anthony Kalik bio je Burićevo iznenađenje u sastavu.

- Znali smo da će nas Dinamo napasti od početka. Izdržali smo sve i stigli do boda. Zadovoljni smo, ali sada se okrećemo Rijeci - rekao je Anthony Kalik.

>> Pogledajte kako je Dinamo proslavio Olmov poziv u reprezentaciju

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Piskiper@1
Piskiper@1
22:01 22.11.2019.

Idemo bili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije