PRIZNANJE

Perišić sedmi najbolji igrač Jupiler lige

Ivan Perišić
AFP
14.01.2010.
u 12:15

Hrvatski 20-godišnji nogometaš i član mlade reprezentacije Ivan Perišić osvojio je sedmo mjesto u poretku najboljih igrača belgijskog prvenstva.

U izboru belgijskih sportskih novinara te istaknutih ljudi toga sporta hrvatski je veznjak Cluba Brugge sakupio 32 boda u glasovanju u kojem je trijumfirao Standardov Milan Jovanović.

U izbor se uzimaju nastupi u kalendarskoj godini, odnosno završni dio prethodne i uvodni aktualne sezone, a Perišić bi sigurno sakupio koji bod više da je za nastupe u dresu Roeselarea dobio koji glas više.

- Bio sam tek dio u uspjesima kluba koji je izborio ostanak u prvoj ligi - skromno će Perišić peterostruki strijelac i dvostruki asistent u sedamnaest utakmica u dresu te momčadi prošle sezone.

- No, zahvaljujući tim utakmicama zapeo sam za oko Bruggeu, klubu kojeg itekako uvažavam nakon četiri provedena mjeseca ovdje - dodao je.

Club Brugge na aktualnoj ljestvici Jupiler lige zauzima drugo mjesto s 42 osvojena boda iz 19 odigranih utakmica. Lider prvenstva Anderlecht bježi im tri boda.

- Uvjeren sam da ćemo sljedeće godine ponovno biti dominantna momčad prvenstva - zaključio je Perišić.

Dodajmo da je 1998. godine naslov najboljeg nogometaša belgijske Jupiler lige osvojio Branko Strupar igrajući za momčad Genka u koju je došao transferom iz zagrebačkog Španskog.

Izbor za najboljeg nogometaša Jupiler lige:
1. Milan Jovanović (Standard) 218
2. Mbark Boussoufa (Anderlecht) 174
3. Romelu Lukaku (Anderlecht) 167
4. Steven Defour (Standard) 146
5. Dieumerci Mbokani (Standard) 136
6. Bryan Ruiz (AA Gent/FC Twente) 95
7. Ivan Perišić (Roeselare/Club Brugge) 32
8. Tom De Sutter (Anderlecht) 27
9. Sinan Bolat (Standard) 26
9. Simon Mignolet (Sint-Truiden) 26 

Komentara 3

OB
-obrisani-
13:14 14.01.2010.

Pitanje glasi: u kojoj grupi na nogometnom World Cupu 2010 igra deseto rangirana reprezentacija FIFA ? Odgovor je jednostavan: Kockasti dečki odmaraju. Andrey Ševchenko i Frank Lampard su bili prejaki...

KA
kajinx
15:02 14.01.2010.

Budalo glupa, EU@Janez, daj pričaj koliko ste medalja osvojili u skijanju na Olipijadama.

OB
-obrisani-
16:20 14.01.2010.

Drugo pitanje glasi: u kojoj grupi na World Cupu 2010 igra 31 rangirana reprezentacija FIFA? Odgovor je jednostavan: Nije bitno!!! Jel bit cemo sto posto svjetski prvaci u vadenju lopte iz vlastite mreze!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije