BILIĆ ZABRINUT ZBOG TERENA

Petrić: Moja tri pogotka Kölnu bila su poruka izborniku da sam spreman

Bilić reprezentacija (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
21.03.2011.
u 14:22

- Znam što je prolazio Gavranović, a presudilo je što nema tako jaku povezanost s Hrvatskom.



Slavena Bilića, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, sve više zabrinjava travnjak na stadionu u Tbilisiju.

– Dobili smo informacije da će novi travnjak postaviti tek nakon naše utakmice. Ali, da bude i krtičnjak, mi ćemo se prilagoditi – rekao je izbornik s bradom.

Vedran Runje, prvi vratar kockastih, u 35. godini uživa u nogometu.

– Kada vidim kako Van der Sar brani u 40. godini života, onda se osjećam kao kadet. Ima još vremena za mene, pa mogu ja i u 40. godini potpisati svoj najbolji ugovor u životu.

Sezona je turbulentna, Lans se bori za opstanak.

– Da, ali vjerujem da ćemo se izvući. Pa pola momčadi tek je nekoliko godina starije od moga sina – pričao je Runje.

Kakva je vaša forma, to najviše zanima hrvatskog navijača uoči Gruzije?

– Teško mi je to ocijeniti, ali mislim da je u 35. godini i teško govoriti o formi. Tu se brani i na iskustvo. Mislim da ću u Tbilisiju biti u formi iz posljednjih reprezentativnih izdanja – zaključuje Runje.

Izbornik može biti zadovoljan što su mu napadači u formi. Mladen Petrić u subotu je postigao hat-trick.

– Izborniku sam protiv Kölna poslao poruku, spreman sam – rekao je Petrić.

Kalinić je Biliću bio prvi izbor, sada ipak dolazi Eduardo, Jelavić je zabio. No, Petrić konkurira i za mjesto u srednjem redu.

– Na izborniku je da nađe najbolje rješenje.

Zbog čega HSV tako oscilira?

– Bilo je promjena u upravi kluba, sada je smijenjen i trener. Mainz ima četiri boda prednosti, on drži mjesto koje vodi u Europsku ligu, a to je bio naš cilj.

Mnogo se proteklog tjedna govorilo o Mariju Gavranoviću, Hrvatu koji je odlučio igrati za Švicarsku.

– Meni i Rakitiću bilo je lakše jer smo odlazili u Hrvatsku na ljetovanje, dok Mario nije toliko povezan. Ne treba ga osuđivati, uostalom igrao je za mlade švicarske reprezentacije.

Dortmund je najbolji Dortmund je na nogama, Borussia je prvak. Jeste li ikada zažalili zbog odlaska? – Ne, pa to je bilo prije tri godine. Ali sretan sam jer tamo imam prijatelje, a Dortmund je bio najbolji.

Kockasti od jučer nose nove trenirke, proljetne, od nešto tanjeg materijala.

Hrvatska nogometna reprezentacija oduvijek je bila prepoznatljiv brend, a u ponedjeljak je birano društvo (Zoran Primorac, Dubravko Šimenc, Mario Ančić i Gordan Kožulj) uime Kluba olimpijaca dogovorilo dugoročnu suradnju.

Ideja je da kroz velike sportaše i naše reprezentativce propagiramo hrvatski turizam. A Klub navijača ''Uvijek vjerni'' potpisao je sporazum s Unicefom, ideja je propagirati sportsko navijanje i boriti se protiv nasilja na stadionu, ali i u društvu.

Komentara 17

MA
Mamlaz
21:50 21.03.2011.

Verujem... ne verujem... Veruj, veruj ;)

DI
Dijaspora
15:44 21.03.2011.

Da je bilo interesa Gavranović bi igrao za Hrvatsku.Točka.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
03:52 22.03.2011.

Petric je stvarno dobar igrac i jako ga cijenim i zbog toga ali i zbog cinjenice da je odabrao igrati za Hrvatsku, ali jako, jako dugo nije dobro odigrao za reprezentaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije