Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velimir Zajec jako se zainteresirao za napadača Panathinaikosa

Plavi love Rukavinu!

Ante Rukavina
AFP
19.07.2010.
u 20:33

Baš takav igrač treba Dinamu, no puno je prepreka za transfer.

Ante Rukavina na meti zagrebačkog Dinama! Tako je to izgledalo u ponedjeljak u 12.45 sati, nakon što je nekoliko minuta prije pod svjetlima reflektora Velimir Zajec konkretno rekao što mu je u ovom trenutku najpotrebnije.

Mamić ne želi sa Šošom

– Nakon što smo iznenada ostali bez Mandžukića, tražimo sličnog nogometaša. Imam četiri napadača, od toga su Sivonjić i Kramarić mladi, Dodo je brzanac, a Slepička centarfor koji se nikada do kraja nije priviknuo. Treba mi napadač, svojevrsno krilo, koji će po potrebi biti drugi centarfor.

Takav je upravo šibensko dijete Ante Rukavina, koji je sa Šubićevca preko Hajduka odletio u grčki Panathinaikos. I to za vrlo pristojnih 2,8 milijuna eura. Dinamov trener je Dinamova i Panathinaikosova legenda.

To je klub u kojem je Zajec bio najprije igrač i kapetan, potom sportski direktor i trener. Relacije s Paom su sjajne i Zajec je pokušao vidjeti bi li se moglo doći do Rukavine, koji mu se itekako sviđa. Po profilu mu odgovara, Hrvat je što je dosta bitno trenutačno zbog brže prilagodbe, jer Dinamu napadač treba od jučer. Dakle hitno.

Ante Rukavina je već bio želja zagrebačkih modrih. No, dobro je znano da Hajdukovi nogometaši nerado dolaze u Maksimirsku 128. No, puno je bitnija relacija između maksimirskog gazde Zdravka Mamića i čovjeka koji zastupa Rukavinine interese.

Naime, Mamiću se također sviđa Rukavinin potencijal, želio je tog nogometaša još dok je bio u Šibeniku preoteti Splićanima. No, ne odgovara mu milje iz kojeg dolazi Siniša Šošo. Naime Mamić, koji je posljednjih godina napravio nekoliko posebno velikih transfera, nikada nije volio raditi s Faros sportom.

Rukavinin skroman učinak

Dinamu se iznimno žuri, jer sljedeći tjedan na rasporedu je 3. pretkolo Lige prvaka. U Maksimiru su to postavili kao osnovni cilj, jer plasmanom u posljednje pretkolo lige bogataša Dinamo bi automatski bio sudionik Europske lige, i to peti put od 2004. godine.

Rukavina po profilu odgovara modrima, no upitno je koliko bi on danas zapravo za klub iz Maksimirske 128 bio pojačanje. Naime, taj veliki potencijal se nikada do kraja nije razvio. U dvije sezone, koliko je proveo u majici atenskog kluba, u 33 utakmice Ante je postigao pet pogodaka. I to sve u prvoj sezoni. A zanimljivo je dodati da je odigrao mizernih sedam cijelih utakmica, a taj grčki klub u sezoni odigra otprilike 60-tak utakmica.

Još uvijek je sve otvoreno, razmatra se mogućnost posudbe, ali i kupnje. Dakle, taj posao ne bi bio manje vrijedan od tri milijuna eura, a igrač sigurno ne bi igrao za manje od 700 tisuća eura godišnje.

Ključne riječi

Komentara 9

BO
bode
08:26 20.07.2010.

bilo bi super kad bi ante doša u dinamo! još ako bi igra ka šta je igra u hajduka, srići ne bi bilo kraja!!

TO
Tot
22:13 19.07.2010.

o ne ,al u Dinamu tak dobro rade da i od njega mogu napraviti igrača,a onda će ga Maminjo frknuti za 10 milja

OB
-obrisani-
07:38 20.07.2010.

Plavi love Rukavinu jer je to izuzetno kvalitetan igrač koji nije standardni član izuzetno kvalitetne kockaste reprezentacije koja je izuzetno kvalitetno preko TV ekrana pratila World Cup u JAR-u!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije