Pobjedom nad Segestom (3:2) Zagreb

Čutura bljesnuo eurogolom i odveo Zagreb u polufinale
import
27.02.2008.
u 15:48

Nogometaši Zagreba su sa 3:2 pobijedili Segestu i prošli u polufinale Kupa u kojem su otprije Varteks, Hajduk i pobjednik odgođenog susreta Slaven Belupo - Dinamo. Podsjetimo, prva utakmica četvrtfinala odigrana prije tri tjedna u Sisku završila je rezultatom 0:0.

Siščani su pokušali sve ne bi li iznenadili Zagrepčane na njihovu terenu. I, gle čuda, nakon Lončarova dodavanja Božić je lijepim udarcem doveo Segestu u vodstvo u 9. minuti. Zagrebaši se, međutim, nisu predavali, pa je Parlov, proigran od Mujdže, izjednačio omjer u 20. minuti. U 45. Lovrek je dodao Čuturi, koji iskosa pogađa suprotni kut Brašnićevih vrata za 2:1. Europogodak!

U 66. minuti, dotad najbolji igrač Parlov dobio je crveni karton, pa su pjesnici s igračem manje u 82. minuti Grgićevim pogotkom poveli s 3:1. Gosti su “stisnuli” i u 87. minuti Oštrić je smanjio na 3:2. U 39. minuti, zbog prigovora, isključen je pomoćni Zagrebov trener Petrović, a u 76. minuti Bača je u sudaru s Brkljačom slomio ključnu kost.

- Zagrebova pobjeda je zaslužena - potkrijepio je trener gostiju Srećko Bogdan, a Ćiro Blažević, Zagrebov trener, među inim je istaknuo:
- Imali smo, osobito u prvom dijelu, mnogo prigoda za postizanje pogodaka. No i teren, zacijelo najlošiji u Prvoj ligi, utjecao je djelotvornost. Točno! Da je bio prikladniji za igru, zacijelo bi štošta bilo drukčije.

Susret je odigran na stadionu u Kranjčevićevoj pred 800 gledatelja, a sudio je Batinić.

Polufinale je na rasporedu 9. i 23. travnja 2008., a parovi još nisu poznati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije