05.03.2019. u 22:39
Nakon što je u prvoj utakmici pobijedio s 2:1, Real je u uzvratu izgubio s 1:4 i ispao iz Lige prvaka.

Madridski Real je predao krunu europskog prvaka. Kraljevski klub je u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka doživio pravu blamažu na svom Santiago Bernabeuu.

Nakon što je u prvoj utakmici pobijedio s 2:1, Real je u uzvratu izgubio s 1:4 i ispali iz natjecanja. Realova kriza se nastavlja!

Real - Ajax
1/9

Strijelci za kopljanike bili su Ziyech (7.), Neres (18.), Tadić (62.) i Schone (72.), a poraz je ublažio Asensio (70.). L

uka Modrić igrao je cijelu utakmicu za Real. U drugom susretu u Dortmundu nogometaši Tottenhama su pobjedom protiv Borussije (1:0) potvrdili prolaz u četvrtfinale Lige prvaka. U prvom susretu Spursi su slavili s 3:0.

Bila je to utakmica biti ili ne biti za Real Madrid. Utakmica kojom su trebali spasiti sezonu, a onda je Ajax u osmini finala Lige prvaka opalio šamar španjolskom velikanu. 

Kao da im nije bilo dovoljno što je Barcelona u četiri dana na Santiago Bernabeuu uzela dvije pobjede, pa i Kup Kralja, sada ih je svladao i Ajax i to 4:1. 

Zanimljivo je kako nitko u povijesti Lige prvaka Realu, na domaćem terenu, nije uspio zabiti dva pogotka u prvih 18 minuta. E, Ajax sada jest. 

Prvo je već u sedmoj minuti Hakim Ziyech u šesnaestercu primio loptu koju je poslao Dušan Tadić te ju je pospremio u lijevu stranu mreže Thibauta Courtoisa, a potom je u 18. David Neres iskoristio Courtoisov izlazak s gola i zabio za 2:0. 

Santiago Solari morao je brzo ohladiti glavu, ali bilo je teško. Već neko vrijeme vidi se pad u Realovoj momčadi koju nije mogao popraviti ni najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić. Povrh svega ozlijedio im se i mladi, potentni Junior Vinicius. 

Sve je to vodilo prema još jednoj lošoj partiji Madriđana. S druge pak strane nizozemska je momčad kući otišla pjevajući. U drugom je poluvremenu sol na ranu domaćina utrljao je Dušan Tadić koji je zbio u 62. 

Tračak nade Madriđanima pružio je Asensio koji se našao malo izvan šesnaesterca i u sjajnoj poziciji za šut nakon primljenog centaršuta Sergija Reguilona. I dobro je iskoristio priliku pa zabio u donji desni kut u 70. minuti igre. No, slavlje nije dugo trajalo.

Mlada nizozemska momčad itekako je zagrizla za pobjedu i četvrtfinale Lige prvaka. Svega dvije minute kasnije Lasse Schone zabio je iz slobodnog udarca. Precizno je pogodio desne rašlje i uništio Real. 

Posljednji put kada je Ajax osvojio utakmicu nokaut faze Lige prvaka izvan svog terena bilo je 1997. godine i baš u Madridu. No, protiv Atlética. Tada su slavili s 3:2.

>> SPECIJAL Pogledajte kakvu je godinu imao Luka Modrić

Sada mogu biti jednako zadovoljni jer su s ukupnih 5:3 prošli Real i otišli u sljedeću rundu elitnog natjecanja.

A pored svih Ajaxovih strijelaca, važu ulogu u nizozemskoj momčadi odigrao je baš Dušan Tadić koji je upisao asistencije za dva gola pa je i sam zabio. Štoviše, on je prvi njihov igrač koji je u Ligi prvaka upisao dvije asistencije još od Christiana Eriksena protiv Dinama u studenom 2011. godine.

Zanimljivo je kako nitko ove sezone nije bio upleten u toliko pogodaka u LP kao on. Od njih devet, šest je zabio, a za tri je asistirao. K svemu tome postao je i prvi Ajaxov igrač koji je zabio šest pogodaka u Ligi prvaka u istoj sezoni još nakon Jarija Litmanena 1994./95. i 1995./96.

Pamtit će tako dobro ovu utakmicu i on i Ajax, ali i Real Madrid čija je dominacija u elitnom natjecanju, posljednjih godina, sada gotova. 

Uz sve dužno poštovanje Tottenhamu i Borussiji Dortmund, ta druga utakmica večeri, nije bila ni približno zanimljiva. Rezultat od 3:0 iz prve utakmice za Otočane bio je velika prednost. Na gostovanju su svoj ulazak u četvrtfinale samo potvrdili. Harry Kane zabio je u 49. minuti za 1:0.

>> Pogledajte video: Mandžukić i Ronaldo ubojiti tandem

Real Madrid
Asensio 70'
1-4
Ajax
Ziyech 7', Neres 18', Tadić 62', Schone 72'
Liga prvaka, 21, Madrid
Kraj
Kraj (Kraj)

Madridski Real je predao krunu europskog prvaka. Kraljevski klub je u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka doživio pravu blamažu na svom Santiago Bernabeuu.

Nakon što je u prvoj utakmici pobijedio s 2:1, Real je u uzvratu izgubio s 1:4 i ispao iz natjecanja. Realova kriza se nastavlja! Strijelci za kopljanike bili su Ziyech (7.), Neres (18.), Tadić (62.) i Schone (72.), a poraz je ublažio Asensio (70.). Luka Modrić igrao je cijelu utakmicu za Real. 

U drugom susretu u Dortmundu nogometaši Tottenhama su pobjedom protiv Borussije (1:0) potvrdili prolaz u četvrtfinale Lige prvaka. U prvom susretu Spursi su slavili s 3:0.

90'

Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

87'

Ajax je bio vrlo blizu i petog gola, ali je Ziyech s dva metra prebacio vrata.

84'

Bale je bio u prilici smanjiti prednost Ajaxa, ali je gostijući vratar sjajno obranio njegov udarac.

77'

Real traži pogodak, ali nikako ne mogu složiti pravu priliku.

Gol
72' (Gol)

Gooool! Nastavlja se igrati otvoreno, pa golovi padaju kao na filmskoj traci. Schone je zabio i povećao vodstvo Ajaxa na 4:1.

Gol
70' (Gol)

Gooool! Madriđani su napokon upsjeli postići pogodak. Asensio je zabio i smanjio prednost Ajaxa - 3:1.

Gol
62' (Gol)

Gooool! Realu se sprema katastrofa. Tadić je zabio prekrasan pogodak za Ajaxovo vodstvo od 3:0. Sudac Brych je tražio pomoć VAR-a, a nakon pregledavanja snimke pokazao je na centar.

Foto: Reuters/Pixsell

59'

Benzema se solo akcijom našao u sjajnoj prilici, ali je njegov pokušaj otišao kraj vratnice.

51'

Nova prilika za Ajax. Van de Beekje pucao, ali Courtois brani.

49'

Tottenham je zabio protiv Borussije. Strijelac je bio Kane.

49'

Modrić je petom proigrao Asensija koji gađa suprotni kut vrata gostujuće momčadi, ali lopta odlazi pored vratnice.

46'

Počelo je drugo poluvrijeme.

Poluvrijeme
45' (Poluvrijeme)

Završilo je prvo poluvrijeme u Madridu. Ajax nakon 45 minuta vodi protiv Reala s 2:0. Strijelci za kopljanike bili su Ziyech (7.) i Neres (18.). Ovim rezultatom Ajax prolazi dalje. A u Dortmundu u dvoboju Borussije i Tottenhama nema pogodaka.

Foto: Reuters/Pixsell

42'

Sjajna prilika za Real. Bale je pucao s lijeve strane i pogodio vratnicu.

36'

U Dortmundu na utakmici Borussia - Tottenham i dalje nema golova.

Zamjena
35' (Zamjena)

Junior Vinicius je u suzama napustio teren, a zamijenio ga je Asensio.

33'

Ziyech je ponovno zaprijetio, ali Courtois brani.

32'

Madriđane nastavlja pratiti peh. Ozlijedio se Junior Vinicius i treba izaći iz igre.

Žuti karton
30' (Žuti karton )

Carvajal je dobio žuti karton.

Zamjena
29' (Zamjena)

Lucas Vázquez je izašao, a ušao je Bale.

Žuti karton
26' (Žuti karton )

Mazraoui je dobio javnu opomenu.

23'

Prilika za Real. Onana je zaustavio udarac Juniora Viniciusa.

22'

Obrana Reala ponovno je ispala iz igre. Neres je dobio loptu na vrhu šesnaesterca, ali je pucao pored vrata. Gosti su bili blizu trećeg pogotka.

Gol
18' (Gol)

Gooool! Šok u Madridu. Ajax vodi s 2:0. Strijelac drugog gola bilo je Neres.

14'

Modrić je odlično raspoložen. Ponovno je hrvatski veznjak napravio nered na sredini terena, povukao je i proigrao Kroosa koji puca kraj vrata.

Gol
7' (Gol)

Gooool! Nakon Realove inicijative na početku utakmice uslijedio je šok. Ziyech je nakon pogreške domaće obrane zatresao mrežu za vodstvo Ajaxa.

Početak
1' (Početak)

Počela je utakmica.

Utakmicu u Madridu sudi Nijemac Brych.

Evo i sastava:

Real Madrid (4-3-3): Courtois - Carvajal, Varane, Nacho, Regulion; Kroos, Casemiro, Modrić; Vazquez, Benzema, Vinicius. Trener: Solari

Ajax (4-3-3): Onana; Mazraoui, Blind, De Ligt, Tagliafico; De Jong, Schöne; Ziyech, van de Beek, Tadić; Neres. Trener: Ten Hag

Posljednji rezultati i dva poraza od Barcelone u četiri dana stavili su dodatan pritisak na Realova trenera Santiaga Solarija, koji nema pravo na kiks u Ligi prvaka.

To je ostalo jedino natjecanje u kojem se Real može nadati trofeju. Kraljevski klub može spasiti sezonu jedino naslovom europskog prvaka.

Aktualni europski prvak napravio je korak prema sljedećoj rundi pobjedom u Johan Cruyff Areni s 2:1. A u Londonu je Tottenham nadjačao Borussiju s 3:0.

Dobra večer. Danas se igraju prve uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. u Dortmundu igraju Borussia i Tottenham, a u Madridu naš Luka Modrić i Real dočekuju Ajax. Tijek uzvratnih susreta pratite na portalu Večernjeg lista.

Komentara 89

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
22:42 05.03.2019.

Real bez Ronalda je nula.

Avatar scubacro
scubacro
21:51 05.03.2019.

klinci od 19, razvaljuju razvikanu gerijatriju...

80
8.000 eura, 8.000 eura!
23:38 05.03.2019.

Bravo Ajax! Potuno zaslužena pobjeda. Super igra ove mlade telentirane generacije. Sa takvom igrom ni Barcelona nije sigurna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije