Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE SUSJEDA

Pogledajte što pišu regionalni mediji poslije drame i veličanstvenog podviga hrvatskih vaterpolista

Hrvatska je svjetski prvak u vaterpolu
Foto: David Damnjanovic/PIXSELL
1/39
17.02.2024.
u 17:19

Za Hrvatsku je ovo treći naslov svjetskog prvaka, nakon Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. Usto ima i jedno srebro te četiri bronce. Italija je, pak, po četvrti put osvojila srebro, uz četiri zlata i jednu broncu.

Hrvatska je do naslova u Dohi stigla na najdramatičniji način, u polufinalu je boljim izvođenjem peteraca svladala Francusku, a onda je na isti način u završnom dvoboju bila bolja i od Italije. Kao i u polufinalu, ključnom za pobjedu se pokazala obrana Mate Anića koji je u četvrtoj seriji zaustavio udarac Di Fulvija.

Za Hrvatsku je ovo treći naslov svjetskog prvaka, nakon Melbournea 2007. i Budimpešte 2017. Usto ima i jedno srebro te četiri bronce. Italija je, pak, po četvrti put osvojila srebro, uz četiri zlata i jednu broncu. Mediji iz regije također su popratili sjajan uspjeh naše reprezentacije u Kataru. 

 

- Ludnica u Dohi: Hrvatska je svjetski prvak! - piše SportSport.ba. 

VEZANI ČLANCI:

- HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA! Barakude nakon DRAME i peteraca srušile Italiju i osvojile titulu prvaka! - javlja Kurir. 

- Talijani ispustili zlato pet sekundi do kraja! Drama u finalu: Hrvatska je prvak svijeta! - piše Blic. 

FOTO Ovako su barakude proslavile zlato

Hrvatska je svjetski prvak u vaterpolu
1/30

- Vaterpolisti Hrvatske nakon nevjerovatne drame i peteraca osvojili titulu prvaka svijeta - komentar je Klix.ba. 

Inače, broncu je osvojila Španjolska koja je u susretu za treće mjesto svladala Francusku sa 14-10.

17.02.2024., Aspire Dome, Doha, Katar - Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, finale, Hrvatska - Italija. Photo: David Damnjanovic/PIXSELL
Foto: David Damnjanovic/PIXSELL

Zlatna medalja osvojena na Svjetskom prvenstvu u Dohi čak je 17 medalja hrvatskih vaterpolista s olimpijskih igara, te svjetskih i europskih prvenstava. Na svjetskim prvenstvima "barakude" su osvojile čak osam medalja pri čemu tri zlata, srebro i četiri bronce. Prije Dohe, hrvatski vaterpolisti su slavili i na SP-u 2007. u Melbourneu, te 2017. u Budimpešti.

Na europskim prvenstvima hrvatski vaterpolisti su osvojili šest medalja - dva zlata, tri srebra i broncu. Na Olimpijskim igrama imamo zlato i dva srebra. Hrvatski vaterpolisti osvajali su odličja i na Mediteranskim igrama, Svjetskom kupu, Svjetskoj ligi, te Europskom kupu. Kada bi pridodali i te medalje došli bi do brojke od čak 31 medalja.

Dodajmo i kako je hrvatska reprezentacija pod vodstvom Ivice Tucka osvojila čak devet medalja sa OI, SP i EP. Pod Tuckom su vaterpolisti osvojili olimpijsko srebro (2016), pet medalja sa SP-a, pri čemu dva svjetska zlata, te tri medalje s EP-a.

FOTO O ovome što su napravili Hrvatima nakon zlata još će se pričati

Hrvatska je svjetski prvak u vaterpolu
1/30

 

 

Komentara 27

NE
Neretva93
17:54 17.02.2024.

Bravo momci 🥇

Avatar R2D2
R2D2
18:30 17.02.2024.

Meni je regija Austrija, Italija, Slovenija, Mađarska..... Vi vjerojatno "brijete" na "tegion"....

PE
Pentagon
19:00 17.02.2024.

Libo me nešto za region.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije