Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATHIAS GIDSEL

Pokazao veliko nepoštovanje prema Domagoju Duvnjaku, a IHF mu je uručio najveće priznanje

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu
PIXSELL
30.01.2023.
u 14:35

23-godišnji rukometaš Danske osvojio je vrijednu nagradu iako njegovo ponašanje na terenu nije bilo nimalo sportski

Završeno je svjetsko rukometno prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj, Danska je trijumfirala i ispisala povijest osvojivši treće zlatu u nizu pobjedom nad Francuskom. Zanimljivo, za najkorisnijeg igrača turnira (MVP) proglašen je Mathias Gidsel, član Fuchse Berlina koji je imao sukob sa Domagojem Duvnjakom

Mladi Danac je ujedno bio i najbolji strijelac SP-a sa 60 pogodaka na kontu, ali je ostao upamćen i po nesportskom ponašanju prema našem kapetanu i jednom od najvećih rukometaša svih vremena. Dule je pružio ruku Dancu u znak isprike zbog malo grubljeg starta, ali ovaj ga nije želio ni pogledati, što je bilo izrazito nekulturno i nije u duhu fair playa. 

 

 

Gidsel je postao tek drugi danski igrač u povijesti koji je osvojio nagradu MVP na nekom Svjetskom prvenstvu. Prije njega to je tri puta uspjelo Mikkelu Hansenu (2021., 2019., 2013.). Dodajmo i kako je Gidsel bio MVP i na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. na kojima je Danska osvojila srebro iza Francuske.

Inače, izabrana je i najbolja momčad cijelog turnira, a nju čine: Andreas Wolff. na golu, najbolje desno krilo je Šveđanin Niclas Ekberg, desni vanjski Španjolac Aleks Dujšebajev, srednji vanjski je Francuz Nedim Remili, lijevi vanjski Danac Simon Bogetoft Pytlick, na lijevom krilu je Španjolac Angel Fernandez Perez, a na poziciji pivota uvršten je Francuz Ludovic Fabregas.

 

Komentara 10

BP
Besposlen pop
06:56 31.01.2023.

Naši novinari kneči o nekakvom nepoštivanju DD kao da su kolege iz komšiluka

D7
D78
19:17 30.01.2023.

A ebo vas duvnjak vise! Gidsel je prosto najbolji i prvak je

BP
Besposlen pop
06:58 31.01.2023.

Matematičar! 🙈

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije