PRED EUROPSKI IZAZOV

Poljski mediji biranim riječima o Bjelici i Osijeku: Pogledajte što kažu...

21.07.2021.
u 15:25

– Trener im je dobro nam poznati Nenad Bjelica, koji je došao prethodne sezone i u prvoj sezoni na klupi ostvario dobar rezultat, odnosno drugo mjesto u ligi.

I petu godinu zaredom Osijek je na međunarodnoj sceni. Europska natjecanja počinje u Konferencijskoj ligi kada u četvrtak u drugom pretkolu gostuje kod Poljskog Pogona u Szczecinu.

Klub je to koji je prošle sezone završio na trećem mjestu poljske lige, vrijednost na Transfermarktu procijenjena mu je na 20 milijuna eura, a evo što Poljaci kažu o Osijeku, koji su predstavili na stranici rankinguefa.pl.

– Posljednjih godina Osijek je pomalo razočarao u Europi, ali u prvenstvu mu ide sve bolje. Ima sve više čvrstih osnova za bacanje rukavice zagrebačkom Dinamu. Trenutačno bi trebali biti na razini da znaju kako se nositi s Pogonom. Ovo nije neki slučajan klub iz Hrvatske, već neugodan protivnik koji postaje sve jači. Za sada razvoj kluba potpomognut mađarskim novcem napreduje polako, ali prilično sustavno. Obje momčadi igraju dobro u obrani. Bit će teško zaustaviti Bohara ili Miereza, ali ako Pogon bude igrao kao prošle sezone, to će biti moguće. Često podcjenjujemo momčadi poput Osijeka, a opet često na papiru imaju više argumenata od naših klubova.

O treneru Bjelici, koji je poznat poljskoj nogometnoj javnosti jer je vodio Lech iz Poznana od 2016. do 2018. godine, pišu sljedeće:

– Trener im je dobro nam poznati Nenad Bjelica, koji je došao prethodne sezone i u prvoj sezoni na klupi ostvario dobar rezultat, odnosno drugo mjesto u ligi. Tko zna kako bi sve završilo da je vodio momčad u prve tri utakmice (Osijek je imao samo jedan bod prije njegova dolaska). Sada su očekivanja veća, a samo drugo mjesto možda neće biti dovoljno zbog ulaganja u klub.

Prvu utakmicu Pogon i Osijek igraju u četvrtak, a uzvrat je na rasporedu 29. srpnja na Gradskom vrtu.

Ako Osijek pobijedi, u trećem će pretkolu igrati protiv boljeg iz ogleda CSKA Sofije i Liepaje. •

 

Ključne riječi

Komentara 1

CA
cabrija
09:49 22.07.2021.

Svim Hrvatskim klubovima koji se natječu u Europskim ligama želim sve naj,to znači 100% prolazak u iduće kolo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije