'BOLNA LEKCIJA'

Poljski mediji: Ovo je bilo teško za gledati, a evo kako uspoređujemo Hrvatsku i ostatak Balkana

Osijek: Susret Hrvatske i Poljske u 2. kolu Lige nacija
Borna Jaksic/PIXSELL
09.09.2024.
u 08:28

Najčitaniji poljski portal Sport hvali hrvatske navijače kako su kulturni i ne zvižde prilikom izvođenja himne.

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 2. kola skupine A1 Lige nacija na Opus Areni u Osijeku svladala Poljsku sa 1-0 (0-0). Jedini gol na utakmici postigao je kapetan Luka Modrić koji je dan uoči svog 39. rođendana sjajno izveo slobodni udarac te iskosa s lijeve strane sa 18 metara pogodio sam gornji kut nemoćnog Lukaša Skorupskog.

Nakon poraza u Portugalu (1-2), Hrvatska je u Osijeku svladala Poljsku i ostala konkurentna za prva mjesta u skupini, četvrtfinale i status nositelja pri ždrijebu kvalifikacija za SP 2026. Bila je to vrlo teško i tvrdo izborena pobjeda protiv ne previše talentiranih,ali organiziranih i čvrstih Poljaka, pobjeda koju je donio genijalni potez kapetana Luke Modrića i njegov savršeni slobodni udarac.

- Poljska je nakon pobjede 3:2 u Škotskoj u prvom kolu preuzela vodstvo na tablici skupine Lige nacija. Nažalost, nakon utakmice u Osijeku pali smo na treće mjesto. Hrvati predvođeni izvanrednim Lukom Modrićem pobijedili su 1:0. Tri boda donio im je sjajan slobodni udarac zvijezde Reala. Igra Poljske? Bilo je to teško gledati. Navlačio je Nicola Zalewski, ponekad i Kacper Urbanski. Karol Swiderski imao je loptu za izjednačenje, ali nije iskoristio dobru priliku - javlja poljski Fakt uz naslov da im je Luka Modrić očitao bolnu nogometnu lekciju. 

VEZANI ČLANCI:

Najčitaniji poljski portal Sport hvali hrvatske navijače kako su kulturni i ne zvižde prilikom izvođenja himne. 

- Kulturni Balkanci. Poljska himna ispraćena aplauzom. Ovo nije pravilo na Balkanu, kao što smo mogli vidjeti u Podgorici ili Tirani. Ipak, Hrvatska je u usporedbi s Crnom Gorom ili Albanijom drugi svijet u smislu kulture i lijepog ponašanja. Čim je naša himna Mazurek Dabrowskiego odjeknula Opus Arenom u Osijeku, nije se čuo zvižduk, a na samom kraju čak i stidljivi pljesak. Tako se to radi, bravo Hrvati!

- U 13. utakmici Michala Probierza kao izbornika Poljska je izgubila treći put. Crveno-bijeli su u vrlo lošem stilu izgubili od Hrvatske u Osijeku 1:0. Presudio je Luka Modrić, koji je sjajno izveo slobodan udarac. Nogometaš Reala ovim je golom proslavio 180. nastup za reprezentaciju - nadodali su iz Sporta. 

Komentara 2

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
09:01 09.09.2024.

Ne postoji Hrvatska i ostatak Balkana jer Hrvatska nije na Balkanu bez obzira na to koliko se vi trudili.

Avatar Idler 3
Idler 3
09:28 09.09.2024.

Čegaaa...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije