Zapeli na startu

Poput Juga i mega momčad Mladosti bez Lige prvaka, žapci prosuli "plus pet"

Hrvoje Jelavić/Pixsell
15.09.2024.
u 22:04

Za nepovjerovati zvuči da Zagrepčani, nakon vodstva 8:3, u posljednjih 12 i pol minuta nisu zabili gola a primili su ih čak šest. Istina, nije im išao na ruku sudački kriterij ali bogme su si zabili i autogol jer nadležni u klubu za utakmicu nisu prijavili ponajboljeg svjetskog centra Josipa Vrlića što je veliki propust

Zemlja svjetskih vaterpolskih prvaka imat će u Ligi prvaka samo jedan klub i to onaj koji se, samim osvajanjem naslova državnog prvaka (Jadran), automatski izborio za pravo sudjelovanja u najjačem klupskom natjecanju na svijetu.

Dva preostala hrvatska kluba, oni koji su morali igrati kvalifikacijske turnire (Jug, Mladost) u tome nisu uspjeli. Nakon što su u svom plivalištu kiksali protiv izravnog konkurenta Jadrana iz Herceg Novog, jugaši to više nisu mogli nadoknaditi jer crnogorski klub zarađenu priliku nije ispustio.

Priliku su imali i mladostaši i to tijekom presudne utakmice s domaćinom turnira Radničkim protiv kojeg su vodili 4:0 i 8:3. Nažalost, baš kao i u utakmici s mađarskim BVSC-om, žapci su posustali u završnici pa će natjecanje nastaviti u LEN Eurokupu, baš kao i Jug i svi oni jaki klubovi koji nisu uspjeli proći u Ligu prvaka.

Nakon tih "plus pet" (8:3), Kragujevčani su zabili šest pogodaka u nizu a Zagrepčani niti jedan a u svojim redovima imaju šest srebrnih olimpijaca iz Pariza (Vrlić, Harkov, Bukić, Vukičević, Lazić, Biljaka). Doduše, u ovom slučaju igrali su bez Josipa Vrlića, jednog od najboljih svjetskih centara, koji pogreškom nadlležnih u klubu nije prijavljen za utakmicu.

Kad su se mladostaši ispuhali, oslabljeni za još jednog igrača u rotaciji (Buljubašić je isključen s pravom zamjene), domaćini su počeli igrati puno agresivnije. Suci su im to tolerirali pa je u tim trenucima hrvatski komentator AreneSport pozvao trenera Mladosti Damira Vinceka na povlačenje momčadi iz bazena i prije kraja utakmice pri tome nazvavši suce "dripcima".

Sudački kriterij u drugom dijelu utakmice jest više odgovarao domaćinima no čini se da mladostaši ipak nisu znali zatvorili utakmicu i to su pitanja na koja će morati odgovoriti i trener Vincek a i najiskusniji među žapcima. Jer, ozbiljna momčad, nakon tako dobrog otvaranja ne smije tako potonuti. Pa od pogotka kapetana Ante Vukičevića za 8:3, sredinom treće četvrtine, mladostaši za 12 minuta i 35 sekundi nisu postigli pogodak. A znakovito je da im se nešto slično dogodilo i protiv mađarskog BVSC-a protiv kojeg su vodili 10:8 i potom primili pet pogodaka u nizu bez da su zabili iti jedan.

Slučajnost ili ne ali je činjenica da su i jugaši na sličan način izgubili svoju presudnu utakmicu. Nakon što su protiv Hercegnovljana poveli sa 6:4 suparnici su nanizali pet pogodaka za 6:9 i put ka pobjedi vrijednoj plasmana u Ligu prvaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije