30.04.2023. u 19:01
Utakmica na Poljudu počinje u 18 sati, a ulazi na stadion bit će otvoreni od 15.30, priopćila je u nedjelju policija. Promet će biti blokiran u Ulici VIII. mediteranskih igara i Zrinsko-frankopanskoj. Iz policije savjetuju korištenje javnog prijevoza zbog gužvi i zatvorenih parkirališta oko samog stadiona.
-
Utakmica Dinamo - Hajduk, 18:00, Split, Poljud
SVEČANA LOŽA

Šimić sjedi pokraj novog člana uprave Dinama. Jakobušić i Barišić zajedno gledaju utakmicu, više o tome OVDJE

KOREOGRAFIJA TORCIDE

Najveći hrvatski derbi otvoren je spektakularnom koreografijom Torcide, više o tome OVDJE

KRCAT POLJUD

Još malo atmosfere s lica mjesta...

[17:25] Katja Bozan

UŽIVO ISPRED POLJUDA

Uživo smo ispred Poljuda, evo kakva je atmosfera.

Pogledajte fantastične scene sa splitske rive i kako se navijači Hajduka zagrijavaju za utakmicu.

Kako se približava čas velikog derbija na Poljud pristižu navijači iz svih krajeva. Uzbuđenje raste, a policija i redari su osiguravaju centar Splita. Policija stoji na svakom kutku dok pored njih prolaze turisti, stanovnici Splita i drugih krajeva Hrvatske.

Upozorenje policije

Policija je objavila upozorenje o posebnoj regulaciji prometa zbog utakmice Dinama i Hajduka koja se danas u 18:00 sati održava na splitskom Poljudu. Onima koji namjeravaju doći na derbi savjetuju da ranije krenu i ukoliko su u mogućnosti koriste javni prijevoz kako bi izbjegli gužve.

 

Kretanje vozila će od 14 sati do završetka osiguranja bit će blokirano u Ulici VIII. mediteranskih igara, kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta "Hemingway" te na raskrižju Ulice VIII. i Ulice sedam Kaštela osim za vozila policije te vozila s propusnicom.

 

Promet će biti blokiran u Zrinsko-frankopanskoj ulici od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru te u Putu Supavla od raskrižja s ulicom Put Brodarice. Prolaz će biti omogućen vozilima stanara, javnog prijevoza i vozilima s propusnicom.

 

Napominju i da posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona. Stoga ukoliko dolaze osobnim vozilom savjetuju da parkiraju u drugim dijelovima grada pa pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.

 

Pišu i da će na s policijskim službenicima biti redari koji će zajedno s policijom sankcionirati vozače koji nepropisno parkiraju svoja vozila, osobito u Zrinsko-frankopanskoj ulici, Ulici Hrvatske mornarice, sedam Kaštela i Putu Supavla.

 

Svim gostujućim navijačima policija savjetuje da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije do 15 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u koje se posjetiteljima može osigurati pravovremeni ulazak na stadion.

 

 Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske prihvatit će organizirane i neorganizirane skupine navijača na izlazu s autoceste A1 - naplatna postaja Dugopolje kod koje će se provoditi posebna regulacija prometa. Sve organizirane skupine navijača koje će putovati autobusima, bit će upućene izravno na stadion.

 

Za sve ostale gostujuće navijače koji će putovati neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima, osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona „Poljud“ i natrag.

Komentara 5

AN
AntePortas9
17:15 30.04.2023.

Nešto se slavi? Zna li se što?

SP
Stari panj
17:40 30.04.2023.

Korteo? Ja kad sam išao u školu, nije postojao tak naziv.

Avatar Stradun
Stradun
17:39 30.04.2023.

A korteo je što?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije