HKS POTVRDIO

Sada i službeno: Damir Mulaomerović novi je izbornik Hrvatske!

Zagreb: 6. kolo HT Premijer lige, Cibona - Cedevita Junior
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
24.01.2022.
u 13:01

Trenersku je karijeru započeo slično kao i igračku: najprije se okušao u Slobodi pa zatim u Ciboni. Danas je trener Cedevite Junior", stoji na službenim stranicama HKS-a

Ono što je prije nekoliko dana već pisao novinar našeg lista, Dražen Brajdić,  sada je i potvrđeno. Damir Mulaomerović je imenovan za izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije. Domaći je košarkaški savez sada službeno potvrdio tu vijest na svojim stranicama. Damir Mulaomerović bio je dio stručnog stožera reprezentacije te usko surađivao sa sada već bivšim izbornikom Veljkom Mršićem s kojim je HKS sporazumno prekinuo suradnju.

"Novoizabrani izbornik je bivši hrvatski reprezentativac i bivši izbornik reprezentacija Bosne i Hercegovine i Kosova, a hrvatskoj se reprezentaciji pridružio u svojstvu pomoćnog trenera u veljači 2020., uoči prvog kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U svojem podužem košarkaškom životopisu ima osvojenu Euroligu  u sezoni 2001/02 s Panathinaikosom, igrao je i u PAOK-u, Olympiacosu, Bologni, Efes Pilsenu, Real Madridu. Iz tuzlanske Slobode je devedesetih došao u Cibonu i strelovito uzletio dalje, završivši igračku karijeru ponovno u jednom zagrebačkom klubu: KK Zagrebu. Trenersku je karijeru započeo slično kao i igračku: najprije se okušao u Slobodi pa zatim u Ciboni. Danas je trener Cedevite Junior", stoji na službenim stranicama HKS-a koji dodaje kako će se u utorak, 25. siječnja, održat će se konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen novi izbornik.

>> Promišljanja novog izbornika prije imenovanja možete pročitati u razgovoru za Večernji list OVDJE.

Komentara 4

DJ
DjD
13:24 24.01.2022.

Malo sam pratio reprezentaciju a čini mi se da ću i manje.

IV
ivica.vukelic57
01:37 25.01.2022.

hahaha ha

ME
medvedgrad
13:56 24.01.2022.

I to je to...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije