Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILI IZ SAVEZA

Povratak najboljeg skijaša svih vremena! Hirscher će se ponovo utrkivati i to pod novom zastavom

Marcel Hirscher
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
24.04.2024.
u 11:47

Skijanju će se vratiti i slalomski pobjednik iz 2022/23. Lucas Braathen. Nakon svađe sa Skijaškim savezom Norveške koja je dovela do jednogodišnje stanke, odlučio je nastupati pod zastavom Brazila

Najbolji skijaš svih vremena, Austrijanac Marcel Hirscher (35), najavio je povratak u Svjetski skijaški kup. U mirovinu je otišao 2019. godine, nakon što je sa svega 30 godina osvojio svoj osmi uzastopni Veliki kristalni globus. Skijanju će se vratiti iduće sezone, ali ovoga puta pod zastavom Nizozemske. Pravo nastupanja za zemlju na obali Sjevernog mora ima preko majke koja od tamo vuče podrijetlo.

"Jako žalimo zbog njegove odluke da zatraži promjenu i nastupa za Nizozemsku, ali smo na kraju ipak to podržali", javili su iz Skijaškog saveza Austrije. Moguće je da će Hirscher nastupati na Svjetskome prvenstvu iduće godine. Usprkos mirovini, nastavio je aktivno skijati. Na svjetskim prvenstvima je do sada osvojio sedam zlata i četiri srebra.

VIDEO Filip Zubčić na postolju nakon dvije godine

Hirscher je u karijeri upisao 67 pobjeda. Od toga su 32 bile u slalomu, 31 u veleslalomu, jedna u superveleslalomu i tri u paralelnim utrkama. Uz njega, još je jedan veliki skijaš najavio svoj povratak u Svjetski kup uz promjenu zastave.

Riječ je o Lucasu Braathenu koji je povratak najavio prije nekoliko tjedana. Slalomski prvak iz sezone 2022/23. skijao je pod norveškom zastavom. Međutim, izbila je svađa sa Savezom oko sponzora pa prošle sezone nije nastupao. Potvrdio je kako će se skijanju vratiti iduće sezone i braniti boje Brazila.

GALERIJA Dinamo svladao Lokomotivu (1:0) i privremeno preuzeo vrh ljestvice

Marcel Hirscher
1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije