Danil Medvjedev

Poznati Rus uklonio rusku zastavu sa svog profila, ne slaže se s Putinom

Daniil Medvedev wins the 2021 US Open in New York
COREY SIPKIN/Newscom/PIXSELL
04.03.2022.
u 13:59

U svijetu tenisa nisu usamljeni glasovi onih koji traže da se ruskim i bjeloruskim tenisačima i tenisačicama sasvim zabrani nastupanje na turnirima sve dok njihove zemlje vode osvajački rat u Ukrajini

Nakon što su ATP i WTA donijeli odluku da ruski i bjeloruski tenisači i tenisačice mogu nastaviti s nastupima na turnirima, ali bez navođenja imena zemalja iz kojih dolaze i njihovih zastava, Danil Medvjedev je odlučio dati dodatni doprinos neslaganju s Putinovom agresorskom politikom. Prvi tenisač svijeta je rusku zastavu uklonio i sa svog profila na Instagramu.

Sve ostale informacije, uključujući i popis njegovih najvećih sponzora, ostale su nepromijenjene.

Medvjedev je od 28. veljače prvi na ATP listi, ima 13 osvojenih turnira, među kojima je i lanjski US Open. Uz Marata Safina jedini je Rus koji je u karijeri odigrao četiri finala na Grand Slam turnirima.

ATP i WTA su još ranije sa svojih službenih stranica uklonili imena Rusije i Bjelorusije i njihove zastave. No, u svijetu tenisa nisu usamljeni glasovi onih koji traže da se ruskim i bjeloruskim tenisačima i tenisačicama sasvim zabrani nastupanje na turnirima dok njihove zemlje vode osvajački rat u Ukrajini. 

- Ako su mogli vratiti ruske i bjeloruske paraolimpijce sa ZOI u Pekingu, mogu stopirati i tenisače - poziva se na jednom teniskom portalu. 

Ključne riječi

Komentara 9

TR
Travno221
13:51 04.03.2022.

Baš me pogodilo ovo što su ruske paraolimpijce vratili kući. Nije li to malo preokrutno, pa oni su već kažnjeni time da nemaju pojedine dijelove tijela? Ali ako već hoće ići protiv Putina svim sredstvima (on to zaslužuje), onda, da, neka zabrane i nastupe tenisačima. Jer ovo što radi Putin je grozno, to je politika 19. i možda 20. stoljeća, ali nikako i 21. Nadajmo se da neće još dugo

DU
Deleted user
18:37 04.03.2022.

Pa to je zastava njegove zemlje , domovine pa nije to Putinova zastava, ako je nešto htio onda je mogao sročiti rečenicu u kojoj osuđuje rat i vođu svoje zemlje...

DU
Deleted user
03:23 05.03.2022.

Pitanje je samo je li on to uklonio osobno, ili je to po svojim standardima uradio Instagram?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije