PROMJENA NA KLUPI

Poznato ime blizu klupe Rijeke, Slovenci bi rado vratili Keka

Damir Mišković i Matjaž Kek
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/6
09.10.2018.
u 07:14

Pitanje je samo kako bi novog trenera prihvatila jezgra Armade, no Mišković nije od onih koji će dopustiti da mu nameću rješenja.

Koliko god bilo bolno, jer Rijeka je izgubila najtrofejnijeg trenera u povijesti, a navijači miljenika, odlazak Matjaža Keka s Kvarnera bio je logičan i neizbježan potez.

Bilo je i prije kriza poput prošlosezonske s četiri poraza u nizu, no tad se znalo da ima izlaza. Kek je sada kao veliki, iskusni stručnjak osjetio da pomaka prema gore više neće biti. I sve se odigralo baš kako su i trener i klub dugo govorili. Kek je ponavljao da će se sam maknuti kad osjeti da to više nije to i da će to prvi saznati Damir Mišković.

Čelni ljudi kluba i svi u Rijeci ostali su prvi svome da Keku nikad neće uručiti otkaz i da je toliko zadužio klub da ima pravo sam izabrati kad će otići. Odlazak se dogodio u pravom trenutku. Svaki trener, pa i onaj u Bayernu, Realu ili Man. Unitedu, ovisi o tome koliko ga igrači prate. Keka momčad nije “bušila”, ali nije ga više ni pratila. Moglo se nastaviti dalje, ali sve bi se pretvorilo u još gore mučenje.

>> Pogledajte i kako se Rijeka zahvalila Keku

Predugovor s Anorthosisom

Odlaskom Keka Rijeka nije izašla iz krize. Mišković zna da nema pravo na pogrešan potez jer se ona može još i više produbiti. Zato je izbor novog trenera vrlo delikatan posao. Momčad će na današnjem treningu u 10.30 voditi Vjeko Miletić, čovjek koji je od prvog dana bio uz Matjaža Keka i pratio ga u svim usponima, padovima, trofejima, krizama... No, Miletić neće biti trajno rješenje, a da Rijekin predsjednik ne razmišlja u smjeru domaćeg stožera dao je naznačiti na nedjeljnoj konferenciji za novinare rekavši:

– Nije bitno odakle je trener, važno je samo ono što nam je bilo važno i kad smo birali Keka, da je kvalitetan.

Rijekina klupa zanimljiva je trenerima, naročito hrvatskim, jer se pokazalo u Kekovu slučaju da trener na Rujevici može računati na dugo strpljenje klupske uprave. A jučer se pojavila informacija da bi rješenje mogao biti – Igor Bišćan! Mladi i talentirani stručnjak netom prije Kekova pada obećao se ciparskom Anorthosisu, ali s njim ima potpisan samo predugovor. Uspije li ga razvrgnuti, ubrzo bi mogao osvanuti u Rijekinim prostorijama.

Bišćan je prošle sezone osvojio naslov u Sloveniji s Olimpijom nakon čega je neočekivano uslijedio rastanak, a njegov je rad u Sloveniji u intervjuu za Večernji list pohvalio i Matjaž Kek. Pitanje je samo kako bi Bišćana prihvatila jezgra Armade, no Mišković nije od onih koji će dopustiti da mu nameću rješenja. On vodi klub, za izbor će, kao i za sve drugo, odgovarati navijačima. Posljednji put pogodio je besprijekorno.

Emotivni videooproštaj

Od kultnog trenera Rijeka se oprostila emotivnom videokompilacijom velikih trenutaka koje su prošli zajedno, a koji počinje onim famoznim slavljem u Stuttgartu. Rijeka bez Keka mora naći i motivaciju i “kemiju” na svim klupskim razinama, ne samo u svlačionici, kakvu je imala u to doba. Ako želi pokazati da i bez Keka može sve to ponoviti. A najcjenjeniji Slovenac u Hrvatskoj ne bi dugo trebao čekati ponude i novi posao. Slovenska javnost spremna je dočekala njegov odlazak s Kvarnera i već ga u anketama priziva za novog izbornika umjesto Kavčiča.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
08:22 09.10.2018.

Hoće li se dogoditi čudo te Kmek preuzme slovensku reprezentancu i ona se konačno plasira na veliko takmičenje koje su redovito pratili uz tv ekrane ostaje da se vidi !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije