PREKINUT NIZ

PPD Zagreb slavio na gostovanju u Ligi prvaka nakon 14 mjeseci

PPD Zagreb
Davor Javorovic/PIXSELL
22.02.2015.
u 23:51

Metalurg je pokleknuop s 22:20, što je bilo za očekivati jer su znatno oslabljeni

Rukometaši PPD Zagreba završili su skupnu fazu Lige prvaka prvom ovosezonskom gostujućem pobjedom u Skoplju nad Metalurgom (22:20). A "plinari" u gostima Lige prvaka nisu slavili još od 12. listopada 2013. godine kada su slavili u St. Peterburgu. Sa osvojenih 12 bodova osvojili su treće mjesto u skupini, a isti broj bodova ima i drugoplasirani PSG, momčad sa deset puta većim budžetom.

Pobjeda nad Metalurgom se očekivala s obzirom da je klub preko noći napustilo 16 igrača. Zagrebaši su na kraju i pobijedili, ali igra je bila ajme majko. Kada smo očekivali da ne može biti lošije od one utkamice sa La Rijoom, dogodila se ipak još gora utakmica.

- Teško je igrati utakmice koje o ničemu ne odlučuju. Malo se opustiš i motivirani suparnik to odmah iskoristi. Nismo odigrali dobro, od toga ne bježim. Ponovno smo imali veliki problem u protoku lopte, ponovno smo imali velik broj tehničkih pogrešaka. Nemam ovaj tren statistiku ali ih je bar bilo manje nego priotiv La Rioje kada smo imali 21 izgubljenu loptu u napadu, od toga 14 u drugom poluvremenu – istaknuo je Vujović.

Sve je počelo sjajno. Imali su Zagrebaši 4:0, deset minuta nisu primili pogodak, a onda su krenule pogreške, a domaćin nošen bodrenjem s tribina stistikao je sve do 18:18 kada su se Zagrebaši othrvali postigavši četiri pogotka u nizu.

- Ovako velik broj gledatelja dokazuje da nam navijači nisu okrenuli leđa u ovim teškim trenucima. Kada se pogledaju svi statistički podaci onda su Zagrebaši potpuno zasluženo pobijedili. Moji igrači, među kojima ima puno kadeta i juniora čak su odlično reagirali u pojedinim trenucima utakmice. Pa oni su do jučer igrali po malim makedonskim mjestima, a sada odjednom igraju protiv Kiela, PPD Zagreba. Uvjeren sam da ćemo na jesen ponovno imatri jednu jaku momčad – rekao je Lino Červar, trener Metalurga.

U ostalim jučerašnjim utakmicama Veszprem (Alilović, Sulić 3) je u gostima svladao Montpellier (Losert) sa 34:20, dok je Kolding kod kuće jedva pobijedio Alingsas (34:33). Wisla je svladala Flensburg (31:29) koji je tek četvrti u skupini. To znači da će aktualni pobjednik Lige prvaka već u osmini finala igrati protiv Kiela, Kielca ili Veszprema. Pick Szeged (Blažević 4) odigrao je neodlučeno sa Aalborgom (23:23). Bod je Dancima bio dovoljan za prolaz.

- Sad znamo da su nam eventualni suparnici u osmini finala Kolding, Pick Szeged ili Vardar. Najmanje bi igrao sa Vardarom. Ne zato što ih se plašim, nego sam emotivno previše vezan za klub u kojem sam proveo četiri divne godine – zaključio je Vujović.

Ždrijeb je u utorak u Beču s početkom u 12.30 sati.

>> PPD Zagreb prvi put s pet domaćih pobjeda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije