SAŠA PERŠON Kao najboljeg vidi igrača Hereenveena

Pranjić zasjenio i Modrića i Olića!

07.12.2008.
u 22:33

Bio je sasvim solidan stoper, igrao u najveća tri hrvatska kluba (Dinamo, Hajduk, Rijeka), ima dovoljno iskustva igranja u jakoj ligi bivše države. Na igralištu je bio čvrst, ne i grub. Izvan travnjaka Saša Peršon bio je ‘fin kao curica’.

- Ha, teško je o sebi bilo što reći. Recimo da sam bio pošten prema sebi, poslu i pokušao biti najpošteniji prema suigračima i suparnicima - prisjeća se Saša.

U svoju idealnu desetoricu je uvrstio igrače raznih profila. Iznenadio je s imenom pobjednika.

- Znam da će mnogi biti iznenađeni, no za mene je najbolji bio Danijel Pranjić. Na Europskom prvenstvu je za kockaste odigrao odlično, no on u jakoj nizozemskoj ligi, u dobrom Heerenveenu igra sjajno. Tamo je najbolji igrač, odlučuje utakmice. On je ultra moderan, tamo igra u srednjem redu, ima odličan udarac.

Iza njega je Peršon vidio Petrića. Pomalo čudno.

- Ne, zašto? Dobro, imao je problema s ozljedom pa na EP-u nije dao ono što se očekivalo. No, kad uspoređujem njega i Olića, meni je Mladen opasniji, konkretniji, a nedvojbeno je bolji igrač.

Ali, Ola je blistao...

- Da, i zato je treći. Bila je to njegova najbolja sezona, no kažem, meni je Petrić kompletniji.

Četvrti je novi ljubimac Tottenhamovih igrača.

- Luka je prošao vrijeme prilagodbe, kad se tražio. Ako ćemo tražiti najboljeg hrvatskog nogometaša, koji najviše zna to je onda Modrić.

Sjetio se i jednog stopera, Križanca.

- Ipak sam vidio premalo njegovih utakmica. No, u Harkivu me oduševio, a u majici Zenita je osvojio Kup Uefe i europski Superkup. I bio je nezamjenjiv. I zato je na popisu.

Slijede tri standarda kockasta.

- Ćorluka za braniča ima sjajnu tehniku, imponira znanjem i mirnoćom.

Na kraju je Peršon pogledao i u HNL.

- Mandžukić je jako zanimljiv, nezgodan, brz, sportski drzak. Vručina ima odličan osjećaj za pogodak. To su dečki koji dolaze...

Slijedi: Deset najboljih po izboru Roberta Jarnija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije