TUČNJAVA KOŠARKAŠA

Predsjednik HKS-a progovorio o teškoj noći u Ateni, spomenuo i bitan detalj: 'Sva sreća...'

Foto: Screenshot: HRT
1/3
09.07.2024.
u 18:34

Srećom, žešći incident spriječili su zaštitari brzom reakcijom, a hrvatske košarkaše provocirali su grčki navijači pod utjecajem alkohola

Ivica Zubac i Dario Šarić, hrvatski košarkaški reprezentativci, sudjelovali su u incidentu u jednom noćnom klubu u Ateni, na prijelazu s nedjelje na ponedjeljak. Podsjetimo, nakon kvalifikacijske utakmice za Olimpijske igre između Grčke i Hrvatske, neki su se naši košarkaški reprezentativci odlučili za noćni izlazak. Po javljanjima grčkih medija, oko 5.30 sati došlo je do verbalnog, a zatim i fizičkog napada grčkih navijača na naše igrače. Prema snimkama koje su dospjele u javnost, u tučnjavi su sudjelovali Dario Šarić i Ivica Zubac. Srećom, žešći incident spriječili su zaštitari brzom reakcijom, a hrvatske košarkaše provocirali su grčki navijači pod utjecajem alkohola.

Na snimkama se vidjelo da je Ivici Zupcu krvavo jedno koljeno, a da je Dario Šarić bio žrtva malo jačeg napada na sebe. Naime, jedan ga je lokalac oborio na pod s leđa pa je Šarić navodno na par sekundi bio i izgubio svijest. Podcrtati valja, zaštitari su za svega par desetaka sekundi smirili strasti, a tko zna što se moglo dogoditi... Na sve je reagirao i Šarićev otac Predrag koji je sina i javno napao zbog incidenta. U ponedjeljak se priopćenjem oglasio Hrvatski košarkaški savez, a danas je u jednoj televizijskoj emisiji na HTV-u gostovao i predsjednik našeg košarkaškog saveza, Nikola Rukavina.

VIDEO: TMZ Sports

- Nekolicina dečkiju su se odlučili prije samog povratka kući za izlazak u neki noćni klub. Znate kako je, oni su igrači Hrvatske, Grci, pobijedili nas, malo neka nervoza, prepoznavanje, malo neko najprije dobacivanje, pa verbalno, a na kraju neko malo fizički, dečki su malo reagirali, branili se. Sva sreća tu su bile zaštitarske službe i prije što je krenulo dalje u eskalaciju toga incidenta. Mislim da je to to, da će se o tome prestati pričati, da bi se trebalo nastaviti pričati samo i isključivo o ova dva lijepa ljeta koje su nam hrvatski košarkaši priuštili - rekao je Rukavina.

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
21:17 09.07.2024.

Vrhunski športaš , profesionalac, ne ide po noćnim klubovima nakon utakmice .A ako ipak pođe, ne ostaje do 5,30.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije