I DANAS TO PAMTIMO

Prepoznajete li ga? Ovako danas izgleda čovjek koji je Hrvatima nanio toliku bol

Semih Senturk
Foto: Instagram
1/4
11.01.2023.
u 11:21

Od utakmice Hrvatske i Turske na Euru prošlo je gotovo 15 godina, a danas Senturk izgleda poprilično drugačije. Ima 39 godina i više nije onako vitak kao kada je bio na nogometnom vrhuncu.

Vjerojatno se tih trenutaka sjećate jako dobro ma koliko god ste puta tu traumu pokušali izbrisati iz glave. U tijeku je bila 119. minuta kada je Luka Modrić nabacio s desne strane, a Ivan Klasnić glavom pospremio loptu u mrežu za 1:0. Slaven Bilić još uvijek je veselo trčkarao uz travnjak uvjeren da idemo u polufinale Europskog prvenstva, na tribinama su gorjele baklje naših navijača, dok su Turci tražili način kako nas iznenaditi i naposljetku pronašli.

Minuta sudačke nadoknade u produžetku već je bila istekla kada je dugu loptu u našem šesnaestercu prihvatio Semih Senturk, tadašnji napadač Fenerbahčea, koji se između trojice naših braniča spretno okrenuo i rasparao mrežu Stipe Pletikose. Vatreni su u nastavku poraženi nakon izvođenja jedanaesteraca, polufinale protiv Njemačke u Baselu izborili su Turci, a na našim je srcima ostala jedna od najvećih sportskih rana otkako se Hrvatska osamostalila. Video te nesretne utakmice možete pogledati OVDJE.

Otada je prošlo gotovo 15 godina, a danas Senturk izgleda poprilično drugačije. Ima 39 godina i više nije onako vitak kao kada je bio na nogometnom vrhuncu.

Turski napadač aktivan je na Instagramu gdje često objavljuje fotografije s obitelji. Osim što ima tri kćeri i uživa u obiteljskom životu, Senturk radi kao trener mlađih kategorija u Fanerbahčeu.

>> Senturk na utakmici protiv Hrvatske 2008.

20.06.2008, Stadion Ernst Happel, Bec, Austrija - Cetvrfinalna utakmica izmedju Hrvatske i Turske reprezentacije. Hrvatska je usla u cetvrfinale pobjedama nad Austrijom, Poljskom i Njemackom, te je osvojila maksimalan broj bodova u skupini B. Josip Simunic, Semih Senturk. r"nPhoto: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

>> Senturk danas

Foto: Instagram

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije