Baldasar u problemu

Prijepori: Atletičari ne daju Park mladeži Žužulima

'31.03.2011., Koprivnica - Josko Vlasic na potpisivanju sponzorskog ugovora s Podravkinim brendom Studena. Photo: Marijan Susenj'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
27.08.2013.
u 08:40

- Čudi i vrijeđa da prvi čovjek grada društvenom pretpostavi interes kapitala i privatnika – rekao je Joško Vlašić

Nije ni počela gradnja “Ruže hrvatske”, stadiona s pratećim objektima, koji u Parku mladeži imaju u planu sagraditi braća Slaven i Jozo Žužul, a već su se pojavili problemi. Žužuli su se sve dogovorili s gradonačelnikom Ivom Baldasarom, riješit će se i sudski spor oko vlasništva između Grada i RNK Splita, sve je trebalo biti idealno. Žužuli bi teren dobili u koncesiju na 30 godina, Grad ne bi bio u nepotrebnom sudskom sporu. Ali, za riječ su se javili iz atletskog kluba ASK, koji isti stadion u Parku mladeži koristi od 1953. godine.

– Nismo protiv investicija, ali i nas je netko trebao nešto pitati. Ne zadovoljava nas izjava gradonačelnika “atletičari će biti zadovoljni”. Želimo znati što se događa, želimo biti ravnopravan subjekt, jer nam to pravo pripada. Mi novca nemamo, ali znamo da bi uz minimalnu investiciju Park mladeži mogao postati IAAf-ov (svjetska atletska federacija, nap. a.) trening centar, koji bi Splitu donosio 15 do 20 tisuća noćenja godišnje – kazao je predsjednik ASK-a i donedavni gradonačelnikov savjetnik za sport Ivan Veštić.

O problematici su s dosta emocija govorili proslavljeni Jozo Alebić, pa bivši ASK-ovi predsjednici Slobodan Čikeš i Vlado Apostolski, a ogorčenje nije krio Joško Vlašić.

– Čudi i vrijeđa da čovjek koji vodi Grad radi ovakve stvari, privatni interes i kapital pretpostavlja općem društvenom interesu. Ovaj grad ne bi bio isti bez atletike, a sada nam se daju mrvice – kazao je Vlašić.

Zanimljivo, premda dijele isti stadion, čelnici ASK-a i RNK Splita nisu sjeli za stol i razgovarali. Nije lako Baldasaru kada je sport u pitanju. Gdje god dotakne, čekaju ga problemi, u Hajduku jedno, u KK Split drugo, u RNK Split i ASK-u treće...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije