DOČEKAT ĆE GA 'NA NOŽ'

Prošao je pakao o kojem bi rijetki uopće imali snage pričati. Sada dolazi tamo gdje ga ne žele ni vidjeti

firo : Football, Soccer, Serbia
R4040/DPA
11.10.2024.
u 18:11

U jednom trenutku sam rekao svom ocu: "Želim otići."; Rekao je: "Začepi." Rekao sam: "Ali došao sam igrati." Njegov odgovor je glasio: 'Ovo nije način - kazao je Xhaka

Iako je danas jedan od najboljih veznih igrača na svijetu, nije švicarski nogometni reprezentativac Granit Xhaka u milosti baš svugdje. Ponajmanje u Srbiji, protiv koje će njegova Švicarska ove subote igrati u Leskovcu u dvoboju 3. kola Lige nacija. Za Xhaku se sprema "poseban doček", a ostaje za vidjeti kako će reagirati...

Izbornik Dragan Stojković pozvao je navijače na pošteno ponašanje, ali s obzirom na povijest međusobnih okršaja Srbije i Švicarske koje su igrale na prethodna dva svjetska prvenstva, za očekivati je da će Xhaka biti dočekan na nož. No, životna priča švicarskog reprezentativca albanskih korijena puno je svakojakih zanimljivosti i izazova.

Navijači Srbije posebno su nabrušeni na njegovu izjavu iz 2022. godine. Tada je u intervjuu za The Players Tribune pisao o paklu kojeg je doživio u mladosti.

- Kad sam imao 14 godina, bio sam premalen, premršav. Treneri bi pričali o mom starijem bratu, Taulantu, i koliko je bio talentiran i bio je! A onda bi mi rekli: 'Slušaj, ti nikad nećeš postati profesionalac." Kada sam imao 15 godina, ozlijedio sam križne ligamente.. Osam mjeseci bio sam izvan igre. Vratio sam se i bio sam katastrofa. Bilo me strah ići u napad - pričao je Xhaka.

- Dobivao sam komentare nalik na: "Ti si sramota! Zašto uopće nastavljaš igrati nakon svega što ti se dogodio". Već sam odradio i praksu na novom poslu, ali onda sam prelomio i odlučio ostati u nogometu - dodaje Xhaka.

On je 2009. osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina, što mu je otvorilo put ka profesionalnom nogometu.

- Sve je bilo dobro, ali prvih šest mjeseci tamo? Još jedna katastrofa. Nakon 10-ak utakmica bio sam na klupi. Bilo je to u sezoni 2012/13. U jednom trenutku sam rekao svom ocu: "Želim otići."; Rekao je: "Začepi." Rekao sam: "Ali došao sam igrati." Njegov odgovor je glasio: 'Ovo nije način. Svako može izaći na vrata. Biti jak, raditi više od ostalih, to je ono što je teško - rekao je Xhaka.

Nakon nekoliko sjajnih godina u dortmundskoj Borussiji stigao je u Arsenal, a onda i u Bayer, postao kapetan Švicarske...

FOTO Modrić ima gomilu luksuznih automobila, a čuva ih u nevjerojatnoj madridskoj vili

firo : Football, Soccer, Serbia
1/21
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije