DINAMO - HAJDUK U nedjelju igraju mlađi veterani dva kluba s impresivnim sastavima

Prosinečki i Šuker na Bilića i Štimca

17.12.2008.
u 17:08

Imena koja će u nedjelju u maloj dvorani Sportskog doma igrati u susretu Dinamo - Hajduk pravi su magnet.

Dinamo će u nedjelju u Sportski dom doći s respektabilnim sastavom od kojeg se ima što vidjeti. Nikola Jurčević i Zoran Mamić izrecitirali su imena igrača koji bi trebali braniti boje plavih: Ladić, Jozić, Prosinečki, Šuker, Boban, Jurčević, Jurčić, Marić, Škrinjar, Kasalo, Rukavina, Komljenović.

Hajduk je pripremio jaku momčad svojih mlađih veterana za veliki sudar s vršnjacima iz Maksimira. Gabrić, Pralija, Miše, Vučević i Zlatko Vujović, Štimac, Andrijašević, Španjić, Rapaić, Mornar, Kozniku, Erceg, Računica, Jarni, a s njima će biti, iako se ne očekuje da će igrati, Slaven Bilić i Aljoša Asanović.

Takve majstore treba doći vidjeti na djelu, ali i dolaskom pomoći lijepoj akciji koju je organizirao Rotary klub Zagreb-Kaptol. Riječ je o humanitarnoj akciji “Korak u život” kojom će se pomoći djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Naime, u Hrvatskoj je oko 200 djece koja završavaju srednju školu, a žive u domovima ili kod udomitelja.

Žele uzvrat u Splitu
Mnogi od te djece žele upisati fakultete, ali za to nemaju mogućnosti, i zato je ta akcija usmjerena da bi im se pomoglo, da bi ih se stipendiralo.

U akciju su, osim članova Rotary kluba, uključeni i hrvatski izbornik Slaven Bilić te pjevačica Severina. Bilić je nedavno kazao kako je bio neugodno iznenađen kad je čuo da neka od te djece namjerno padaju razrede u srednjoj školi kako ne bi izgubila pravo na dom.

- Naš je prvi cilj bio skupiti 20 stipendija, ali sad smo stigli do 31. I želimo nastaviti - kazao je Zvonko Mesić, predsjednik Rotary kluba Zagreb-Kaptol.

Nedjeljna će akcija imati dva vrhunca. U maloj dvorani Sportskog doma zabavni će program početi u 14 sati, a šlager će biti utakmica Dinamo - Hajduk.

- Čast nam je što smo pozvani i rado smo se odazvali akciji, a siguran sam da će utakmica biti odlična - kazao je Dean Računica.

- Uvijek se odazivamo na takve akcije, pogotovu kad je riječ o djeci. Predlažem organizatorima da sličnu akciju naprave i u Splitu, u novoj dvorani - dodao je Tonči Gabrić.

Severina za kraj
Dinamo su predstavili sportski direktor Zoran Mamić i bivši igrač, trener i današnji član stručnog stožera reprezentacije Nikola Jurčević.

- Zadovoljstvo je sudjelovati u akciji, ali i igrati protiv ljutitog, ali sportskog, suparnika koji ima velika imena u sastavu. Pozivamo sve navijače, pa i one koji ne navijaju za Dinamo ili Hajduk, da dođu i pomognu u akciji - kazao je Mamić.

- Mnogo je učinjeno već i odazivom takvih nogometnih imena - prisnažio je član kluba Gordan Kožulj.

U Sportskom domu u 20.30 sati drugi je vrhunac akcije, koncert Severine i prijatelja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije