Ispali mnogi velikani

Prvi favoriti Eura su Englezi, evo kome kladionice još daju velike izglede

Euro 2020 - Round of 16 - England v Germany
Foto: Matthew Childs/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
02.07.2021.
u 16:31

Belgija koja je uoči turnira bila drugi favorit od 24 zemlje sad je tek četvrti od osam preostalih zemalja na turniru, ponajviše zbog teškog ždrijeba.

Uoči početka Europskog nogometnog prvenstva ova ljestvica favorita turnira izgledala je posve drukčije na ponudama najpoznatijih svjetskih kladionica.

Francuska je bila izražena kao prvi favorit, a na kraju je ispala od jedne Švicarske, Portugal je bio izražen kao treći favorit, no oni su ispali protiv Belgije, a Njemačka, koja je na ljestvici favorita bila peta, ispala je protiv Garetha Southgatea i Engleske. Čak i Nizozemska koja je bila među prvih osam favorita na turniru više nije tu zbog debakla protiv Češke.

Ne samo da su neki favoriti ispali s turnira nego su nekima nakon razvoja turnira i unatoč prolasku dalje šanse drastično pale. Primjerice, Belgija koja je uoči turnira bila drugi favorit od 24 zemlje sad je tek četvrti od osam preostalih zemalja na turniru, ponajviše zbog teškog ždrijeba. Na Belgiju kao četvrtog favorita prosječni koeficijent za osvajanje Eura je 7.00, a na njihovog suparnika u četvrtfinalu, Italiju koeficijent je nešto niži, prosječno 5.50.

Na prvom mjestu je s ekstremno niskim prosječnim koeficijentom (2.80) reprezentacija Engleske, a najveći razlog tom niskom koeficijentu je lagan ždrijeb budući da prvo igra protiv Ukrajine u četvrtfinalu, a zatim protiv pobjednika susreta Češka – Danska.

Druga na ljestvici favorita je Španjolska (koeficijent 4.00) koja u četvrtfinalu igra protiv Švicarske, a vrlo je zanimljivo da su kladioničari odjednom dali veće šanse za osvajanje Španjolskoj nego njihovim eventualnim protivnicima u polufinalu, Belgiji odnosno Italiji.

Društvo iz donjeg doma (od 5. do 8.) ovih četvrtfinalnih momčadi predvodi Danska (10.00), slijedi ih reprezentacija Švicarske (22.00), potom Češka (25.00), a najmanje šansi daje se Ukrajini (35.00).

Video - Ćiro: 'Kovačić mi se zamjerio kao čovjek, ali kao igrač je pravi. Nikad ne bih vadio njega i Vlašića'

Komentara 2

EM
emin87
16:31 02.07.2021.

Nema šanse, UEFA je sve učinila da dođu u šansu da napokon osvoje trofej samo pogledajte grupe i tko se s kim križa mi smo ih trebali dobiti ali nažalost kriv odabir igrača i taktika su polučili sadašnje stanje. Belgija osvaja Euro 100%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije