Mrtva utrka

Raketa se ne predaje: Neka Ola i Pranjić padnu u Berlinu

Ivan Rakitić
AFP
26.04.2010.
u 10:25

Najvažnije nam je da smo osigurali drugu poziciju koja nas vodi u Ligu prvaka, sve više od toga je čudo – kaže Schalkeova desetka.

Bundesliga je ušla u trilersku završnicu, Bayernov remi u Mönchengladbachu iskoristio je Schalke pobjedom (1:0) u Berlinu protiv Herthe. Dva kola prije kraja Bayern i Schalke bodovno su izjednačeni (po 64 boda), no Bayern ima finu, nevidljivu prednost, budući da ima 13 golova bolju razliku pogodaka.

A to je prvi kriterij odluke o prvaku budu li oba kluba imala jednak broj bodova. Teško je očekivati da će Schalke dostići tu bolju Bayernovu gol-razliku, pa će, zakorače li do kraja oba kluba jednakim korakom, Bayern na kraju biti prvak...

Magathove upute za izjave

– Sad smo im malo bliže nego što smo bili prije subote! Nama je najvažnije da smo pobijedili i napravili svoje, osigurali smo drugu poziciju koja izravno vodi u Ligu prvaka. To je bio osnovni cilj, a sad ćemo vidjeti može li se i nešto više – kaže Ivan Rakitić, koji je opet odigrao dobro za Schalke.

Prošloga ste tjedna okrenuli "pilu naopako" govoreći da je sve gotovo i da je Bayern već prvak! Iskusni lisac Magath očito vam je dao upute za izjave novinarima...

– Ima nešto u tome, iako nitko ne može negirati da Bayern ima najbolju momčad i najbolji igrački kadar. No, mi moramo upisati još šest bodova, pa pruži li se prilika za osvajanje naslova, sigurno ćemo je zgrabiti! Nada umire posljednja, dva su kola do kraja, tko kaže da Bayern ne može još jednom pogriješiti?

Nećemo biti razočarani

Posebno jer su Bavarci angažirani na sva tri kolosijeka, a vi ste koncentrirani samo na Bundesligu?

– To je svakako naša prednost. Ali, oni imaju znatno lakši raspored do kraja, iako o tome ne treba previše razmišljati. Želimo li, naime, biti prvaci, moramo pobijediti sve do kraja.

Gdje bi Bayern prije mogao kiksati – odmah nakon Lyona s Bochumom doma ili pak u Berlinu?

– Bochum će zacijelo apsolvirati, tako da bi im možda Hertha mogla nauditi, ostane li uopće u igri za ostanak u ligi. No, ostane li ovako do kraja, nećemo biti previše razočarani jer smo svoje odradili, u klubu su svi zadovoljni izravnim plasmanom u Ligu prvaka – realan je Rakitić.

Zanimljivo, Westermannovim pogotkom u 87. minuti Schalke je u subotu pogurnuo Herthu prema drugoj ligi, a sad najviše nade polaže baš u tu berlinsku momčad, koja je u zadnjem kolu domaćin Bayernu! Spomenimo da Hertha nije osjetila slast domaće pobjede punih 260 dana, 15 uzastopnih utakmica u Berlinu prošlo je bez slavlja domaćih, čime je izjednačen neslavni rekord iz 1966. I sad bi trebali nauditi moćnom Bayernu! Nemoguće...

Olić vjeruje u bavarski naslov

– "Ubila" nas je utakmica s Lyonom. Bilo je najvažnije ne izgubiti u Gladbachu – rekao nam je Ivica Olić i dodao:

– Iako smo bodovno izjednačeni, praktički imamo bod više od Schalkea, jer je gol-razlika na našoj strani!

Ozlijeđena su vam oba srednja braniča, Demichelis i Van Buyten. Hoće li biti spremni za Lyon?

– Ne budu li mogli, na njihovim će pozicijama igrati Timoščuk i Badstuber – kaže Olić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije