ODLUČIO DERBI PROTIV DORTMUNDA

Rakitićev sjajan gol za tri boda

Ivan Rakitić
Reuters
26.02.2010.
u 22:41

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić odlučio je predivnim pogotkom veliki pokrajinski derbi u Bundesligi. U prvoj utakmici 24. kola Schalke je pobijedio dortmundsku Borussiju 2-1.

Kao i uvijek u ogledima ova dva kluba, tako je i ovom zgodom u Gelsenkirchenu bilo vatreno, kako na travnjaku, tako i na tribinama. Situacija se dodatno zakuhala nakon odlučujućeg pogotka u 83. minuti.

Naime, drugom pogotku ove sezone u Bundesligi 21-godišnjeg Rakitića prethodilo je vjerojatno zaleđe. No, sve nakon toga je bilo, zbilja, lijepo. Edu je, usput zagradivši se, petom ostavio loptu Rakitiću, a ovaj je s 20-ak metara plasirao loptu u suprotne rašlje gostujućih vratiju. Vratar gostiju Weidenfeller je pokušao, ali nije uspio dohvatiti odličan udarac hrvatskog reprezentativca koji je odlučio ogled i donio pobjedu Schalkeu.

Nakon prvog poluvremena, u kojem su mreže mirovale, nastavak je počeo šokantno za domaće igrače i navijače. Ivan Rakitić, koji je odigrao svih 90 minuta, napravio je prekršaj za jedanaesterac gostiju nakon što je srušio Valdeza.

Sahin je bio siguran realizator i u tom trenutku je hrvatski nogometaš imao sve predispozicije biti tragičarom utakmice. No, prvo je Höwedes izjednačio u 66., a potom se Rakitić premetnuo u heroja velike pobjede nakon opisanog pogotka.

Ovim je Schalke došao samo na bod minusa u odnosu na vodeći dvojac lige Bayer - Bayern, s time da momčadi iz Leverkusena i Münchena imaju utakmicu manje.

Rakitić: Taj sam udarac trenirao cijeli tjedan   
Veliki rurski derbi između Schalkea i dortmundske Borussije odlučio je hrvatski nogometaš Ivan Rakitić sjajnim šutom u 83. minuti za 2-1 Schalkea.

Borussia je povela na samom početku drugog dijela, a prste u pogotku je imao i Rakitić. Srušio je u svom šesnaestercu Valdeza, a Sahin je realizirao udarac s bijele točke za 1-0 gostiju. No, Schalke je okrenuo preko Höwedesa i Rakitića.

Hrvatski je nogometaš dobio ostavljenu loptu petom od Edua, te ju je šutom desnom nogom plasirao u rašlje s dvadeset metara. Bio je to drugi pogodak Rakitića u ovoj sezoni Bundeslige. Prvi je postigao u, također 2-1 pobjedi, protiv Stuttgarta.

- Napokon je uspjelo! Ovaj sam udarac trenirao kroz cijeli tjedan. Sva sreća da je upalilo na pravom mjestu. Na terenu, u završnici, za našu pobjedu - rekao je Rakitić koji je tako približio svoj klub na samo bod zaostatka za Bayerom i Bayernom, koji su na vrhu bundesligaške ljestvice.

Bundesliga, 24. kolo:

Schalke - Borussia (D) 2-1 (Höwedes 66, Rakitić 83 / Sahin 47-11m)

Redoslijed: 1. Bayer 49 (-1), 2. Bayern 49 (-1), 3. Schalke 48, 4. Hamburg 40 (-1), 5. Borussia (D) 39.

Komentara 2

GA
gafe
22:50 26.02.2010.

svaka cast Ivane, vidi se sto je zepacko srce !!!

LU
luena
10:47 27.02.2010.

bravo Raketa... kad se samo sjetim svih prijasnjih komentara,i psovki na tvoj racun ...muka mi od takvih licemjernika...na svakom portalu ga hvale ,a do prije godinu dvije nisu se mogli dosta napljuvati... bravo raketa ,pokazi im da mozes ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije