Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedan olimpijac

Ranteš izborio vizu: Na Olimpijskim igrama ili sam prvi ili sam posljednji

23.06.2024.
u 16:59

Na olimpijskim kvalifikacijama u Budimpešti, Martin Ranteš osigurao je plasman na Olimpijske igre i tako postao prvi hrvatski olimpijski predstavnik u disciplini BMX Freestyle

Marin Ranteš uspješno je odradio posao u Budimpešti. Nakon što je na prvom dijelu olimpijskih kvalifikacija u Šangaju osvojio peto mjesto, hrvatski BMX vozač iz Varaždina znao je da mu je u Mađarskoj ovog vikenda dovoljno šesto mjesto kako bi izborio plasman na Igre u Parizu.

Upravo tom plasmanu je Ranteš prilagodio svoje BMX trikove u Budimpešti. Odradio je nastup bez pretjeranog rizika i zauzeo šesto mjesto, baš koliko mu je i trebalo da se nađe među sudionicima Olimpijskih igara.

Marin koji je 2018. godine skrenuo pažnju na sebe osvajanjem FISE BMX Svjetskog kupa po prvi će put nastupiti na Olimpijskim igrama, čemu je u potpunosti posvetio svoju natjecateljsku 2024. godinu.

- Nakon Budimpešte mogu malo odmoriti tijelo i psihu pa nakon toga nastaviti kako spada i u miru se pripremiti za Olimpijske igre - ističe Marin Ranteš koji je uspješno izborio mjesto među 12 BMX Freestyle vozača u Parizu.

- Imam neke trikove koji su bili pripremljeni još za Tokio, ali tamo se nažalost nisam uspio kvalificirati. No, sada sam u puno boljoj fizičkoj formi. Imam puno trikova koje radim svaki dan, a ljudi za njih ni ne znaju. Nije ih imalo smisla dosad koristiti, ali na Olimpijskim igrama itekako ima smisla. Cilj je osvojiti prvo mjesto i to mogu ostvariti uz pomoć takvih zahtjevnih trikova.

Ranteš koji u posljednje vrijeme u Kini trenira s BMX legendom Danielom Dhersom najavio je i prije Budimpešte da u Parizu namjerava maksimalno teškim trikovima tražiti put do zlata.

- Na Olimpijskim igrama ili sam prvi ili sam zadnji. Tu mi peto ili šesto mjesto ništa ne znače - naglašava Ranteš.

Igre počinju 26. srpnja u Parizu, a Marin će se imati priliku pokazati 30. srpnja, kada će nastupiti u kvalifikacijama svoje BMW Freestyle discipline. Dan kasnije na rasporedu je finale u kojem će nastup izboriti 9 najboljih vozača, s Rantešom kao ozbiljnim kandidatom za najviše domete na ovom olimpijskom natjecanju.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Aurel
Aurel
10:49 24.06.2024.

"Na Olimpijskim igrama ili sam prvi ili zadnji." - a na igrama je do sada bio ... samo malo da provjerim.... hmmmm.... točno NULA PUTA. pa dečko zna...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije