DINAMO

Razmišljamo o Hajduku, a ne o smanjenju ugovora

14.01.2004.
u 00:00

Ako nema novca to treba reći, a ne nam obećavati brda i doline. I onda da nemamo za coca-colu

ZAGREB - Polako se zahuktava u Maksimiru. Jučer su dečki održali dva treninga, još nitko nije kolabirao od trčanja, ni vaga nikome nije pokazala previše kilograma. Znači, svi su u stanci dobro trenirali i na pripreme došli - pripravni.

Među onima koji s tjelesnom pripremljenošću nikad nisu imali problema je i Jasmin Agić. Jedan od ključnih Jurčevićevih igrača, bez njega se ne može. U Dinamu je već starosjedilac i sam mora razmisliti koje su mu to već pripreme s plavima.

- Da vidimo... Prve, druge..., pete... Osme, da osme! - izračunao je Agić, i usporedio ih s prijašnjima.

- Svaki je početak isti, no moramo zapeti, Hajduk nam bježi tri boda.

Već u startu Dinamo je slabiji za dvojicu igrača u odnosu na jesen. Mitu i Mikić u proljeće neće nositi plave majice.

- Šteta što se ta priča rasplela na takav način, mislim da su obje strane malo prenaglile. Svi bismo trebali gledati zajednički interes, biti malo fleksibilniji. Uh, ne bih volio da se meni dogodi isto.

Ne bi trebalo, jesenas je potpisao novi ugovor. Iako, dopredsjednik kluba Zdravko Mamić najavio je smanjenje svih ugovora, pa tako valjda i Agićeva. Jasmin je to jednom već prošao, i prije dvije godine klupske strukture srezale su mu primanja.

- Da, dogodilo mi se to već, čak sam Dinamu oprostio i veliki dio duga. Potpisao sam i novi ugovor i vjerujem da on neće biti smanjen. Dopredsjednik je tu prijetnju izrekao u afektu, u to sam siguran. Ma, nije problem, neka nam kažu da nema novca, mi ćemo to prihvatiti. Ali, nije pošteno kad nam obećavaju brda i doline, a onda nemamo ni za coca-colu - predlaže Agić, koji je izvan terena potpuna suprotnost onom ratobornom i zapaljivome momku kojemu protivnici prilaze sa strahopoštovanjem.

- Ipak, za konačni uspjeh igrači se moraju plaćati, kako je to samo lani odlično funkcioniralo. Sve je s novcem bilo u redu i bili smo prvaci. Jednostavno, to je tako, novac je u svakom poslu dodatna motivacija.

Međutim, Agić je, sam će reći, trenutačno usredotočen na sasvim druge ciljeve.

- Uopće u svlačionici dosad o tome nismo pričali, svi se usredotočujemo na pripreme i pronalaženje recepta kako dostići Hajduk. Došao nam je Bošnjak, bit će nam veliko pojačanje, imamo velikih izgleda u borbi za naslov.

Ima i on velikih izgleda da izbori mjesto u zrakoplovu u Portugal.

- Bilo bi prekrasno da me izbornik pozove, barem kao dosad, naknadno. Budem li igrao kao u prvom dijelu sezone, Portugal i nastup na Europskom prvenstvu ne bi mi smjeli pobjeći. Zaslužio sam to, vjerujem da mogu mnogo pomoći reprezentaciji - zaključit će Jasmin Agić.

Inače, danas u 15 sati druga Dinamova momčad igrat će u Maksimiru s Hrvatskim dragovoljcem, a u njoj će debitirati Mihael Mikić i Dumitru Mitu.

- Opet ću igrati u napadu - radosno je uskliknuo Mikić, a treba naglasiti da će njemu i Mituu suigrači biti još neki bivši plavi: Dragičević, Kwedi, Koretić...

TOMO NIČOTA

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije